Pop amb patata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
- Informació nutricional -Obre
Elaboració baixa en calories però pobre en micronutrientsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 pop mitjà
- aigua
- 1 fulla de llorer
- 2 cebes amb clau d'espècie
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 100 g de pebre vermell de la Vera
- brots de canonges
- Per al puré de patata:
- 600 g de patates
- 80 g de crema de llet
- sal
- 1 culleradeta d'oli d'oliva extra verge
PREPARACIÓ
Per començar, estoveu el pop donant-li cops.
Seguidament, talleu-ne les potes, poseu-les en un cassó amb l'aigua, la fulla de llorer, la ceba, la pastanaga i el porro, i quan arrenqui el bull retireu les potes del pop. Repetiu aquest procés 3 vegades i després deixeu-les coure en el mateix cassó durant 40 minuts. A continuació, amaniu les potes amb el pebre vermell, emboliqueu-les totes juntes amb paper film donant-li forma de cilindre i poseu-ho al congelador. Quan el pop estigui ben congelat, desemboliqueu-lo i talleu-lo a rodanxes.Per fer el puré de patata, poseu les patates prèviament pelades i tallades a dauets en un cassó amb aigua bullint i sal. Quan estiguin bullides, retireu-les, poseu-les en un plat juntament amb una mica d'oli i crema de llet i tritureu-les amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi les rodanxes de pop a sobre, amaniu-lo amb una mica d'oli d'oliva i sal i guarniu el plat amb els brots de canonge.
Seguidament, talleu-ne les potes, poseu-les en un cassó amb l'aigua, la fulla de llorer, la ceba, la pastanaga i el porro, i quan arrenqui el bull retireu les potes del pop. Repetiu aquest procés 3 vegades i després deixeu-les coure en el mateix cassó durant 40 minuts. A continuació, amaniu les potes amb el pebre vermell, emboliqueu-les totes juntes amb paper film donant-li forma de cilindre i poseu-ho al congelador. Quan el pop estigui ben congelat, desemboliqueu-lo i talleu-lo a rodanxes.Per fer el puré de patata, poseu les patates prèviament pelades i tallades a dauets en un cassó amb aigua bullint i sal. Quan estiguin bullides, retireu-les, poseu-les en un plat juntament amb una mica d'oli i crema de llet i tritureu-les amb una forquilla.I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi les rodanxes de pop a sobre, amaniu-lo amb una mica d'oli d'oliva i sal i guarniu el plat amb els brots de canonge.