Poma gratinada amb mantega (DOP) de l'Alt Urgell i la Cerdanya amb salsa de cava

Imatge recepta de Poma gratinada amb mantega (DOP) de l'Alt Urgell i la Cerdanya amb salsa de cava
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Pallarès
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Boix de Peramola, Peramola (Lleida)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma conté una fibra molt tova, anomenada pectina, ideal per a combatre el restrenyiment.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per bullir les pomes:
  • 4 pomes
  • 150 g d'aigua
  • 150 g de sucre
  • 1/4 de llimona amb pell
  • Per a la salsa de cava:
  • 100 g de mantega del Cadí
  • 40 g de panses
  • 1 copa de cava
  • 80 g de sucre
  • nata líquida
  • Per al gratinat:
  • 100 g de mantega pomada
  • 100 g de farina d'ametlla
  • 100 g de sucre

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb aigua bullint poseu-hi el sucre, la llimona amb pell i les pomes pelades i senceres.
Quan arrenqui el bull, retireu l'olla del foc i deixeu-la refredar.Per fer la salsa de cava, salteu les panses en una paella amb la mantega. Quan la mantega estigui ben desfeta, afegiu-hi el sucre i el cava, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns 5 minuts. A continuació, poseu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure tot junt a foc suau fins que la nata redueixi a la meitat.Tot seguit, poseu en un bol la mantega pomada, el sucre i la farina d'ametlla i remeneu-ho amb les mans fins que estigui tot ben barrejat. Després, poseu-ho en una màniga i reserveu-ho.I ja per acabar, poseu la salsa de cava a la base del plat, poseu-hi les pomes a sobre, tallades a quarts, cobriu-les amb la barreja de mantega, sucre i farina d'ametlla i gratineu-les amb un bufador.
Anar al contingut