Pollastre (IGP) del Prat a la cocota de pi, lacat amb mel

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Franco
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pollastre (IGP) del Prat
  • 200 g de mantega en pomada
  • 1 cullerada de cafè de canyella en pols
  • 1 cullerada d'anís estrellat en pols
  • 1 cullerada de clau en pols
  • 1 cullerada de nou moscada ratllada
  • 1 cabeça d'alls
  • 50 g de mel
  • 1 llimona
  • 1 gotet de suc de pollastre rostit
  • Fulla de pi verda
  • Sal i pebre negre

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol la mantega, la canyella, l'anís, el clau i la nou moscada i remeneu-ho bé amb una forquilla.

A continuació, lligueu el pollastre, tapeu-ne les potes amb paper de plata, farciu-lo amb sal, pebre, la cabeça d'alls i una mica de la mantega amb espècies.

Unteu-lo tot amb la resta de la mantega, salpebreu-lo, poseu-lo en una cassola sobre la fulla de pi prèviament coberta amb paper sulfuritzat, tapeu la cassola i deixeu-lo coure al forn a 250 graus durant 30 minuts.

Seguidament, abaixeu el forn a 180 graus i deixeu-lo coure uns 50 minuts més.

Per fer el lacat, poseu en una cassola la mel, el suc de la llimona i el suc de pollastre i deixeu-ho reduir una estona.

A continuació, unteu el pollastre amb el lacat i deixeu-lo coure al forn 10 minuts més untant-lo amb el lacat cada dos minuts.

I ja per acabar, emplateu el pollastre i salseu-lo amb el suc de la seva cocció.
Anar al contingut