Pollastre gratapallers amb cava

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Toni Saéz
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Mas de Torrent, Torrent (Girona)

INGREDIENTS

  • 1 pollastre gratapallers
  • 800 g de xampinyons
  • 8 escalunyes
  • 1 ampolla de cava brut
  • 1 got de crema de llet
  • 1 tassa de brou d'aviram
  • farina, sal, pebre blanc Per acompanyar:
  • 200 g de arròs bullit
  • 200 g de siurenys

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu el pollastre i enfarineu-lo.
Després rostiu-lo dins una cassola amb oli. Quan el pollastre estigui ros, retireu-lo i traieu l'excés de greix de la cassola. Llavors afegiu-hi les escalunyes i deixeu-les coure una estona sense que agafin massa color. Tot seguit afegiu-hi els xampinyons, que prèviament haureu netejat amb un drap humit, i deixeu-ho brasejar durant 2 minuts aproximadament. Després ja podeu incorporar-hi el pollastre procurant no punxar-lo i afegiu-hi el cava. Deixeu-ho reduir durant uns 10 minuts. Aleshores poseu el brou i la nata fresca a la cassola per acabar de coure el pollastre i deixeu-ho bullir durant 40 minuts. Mentrestant, poseu els siurenys, que prèviament també haureu netejat amb un drap humit, en una paella molt calenta i amb una mica d'oli i deixeu-los coure fins que estiguin ben rossos. Llavors afegiu-hi l'arròs bullit i saleu-lo. Deixeu-ho coure durant 2 minuts. Per muntar el plat, emmotlleu l'arròs amb els siurenys. Tot seguit afegiu-hi el pollastre i amaniu-lo amb la mateixa salsa de la cassola.
Anar al contingut