Pollastre farcit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets com les trompetes de la mort estan compostos per un 90% d'aigua i destaquen pel seu contingut en potassi, fòsfor i sodi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pollastre

    250 g de pit de pollastre

    1 botifarra

    1 ceba de Figueres

    1 porro

    150 g de trompetes

    1 kg de xirivia

    1 cabeça d'alls

    500 g de brou de carn

    1 llimona

    100 g de pa sec

    100 g de nata del 35%

    llard de porc

    romaní

    farigola

    sal

    pebre

    oli oliva verge extra

    vi ranci

    moscatell

    orenga fresca

PREPARACIÓ

Saltem la botifarra i el pit de pollastre en una cassola. Un cop la carn és cuita i rossa, la reservem en un plat.

A la mateixa cassola, hi enrossim la ceba. 

Mentrestant, escaldem 150 grams de trompetes de la mort netes en un pot amb aigua mineral.

Un cop escaldats els bolets, els aboquem a la cassola amb la ceba i abaixem el foc fins que quedi tot ben integrat i melós. 

Fem un farcellet amb el porro, la farigola i el romaní i el tirem dins la cassola on hi ha la barreja de bolets amb la ceba.

Remullem els 100 grams de pa amb 100 grams de nata.

A la cassola on tenim els bolets, hi afegim la botifarra, el pit de pollastre, el pa remullat amb nata i apugem el foc al màxim. Hi tirem un raig de vi ranci i de moscatell i ho deixem evaporar per aixecar els sucres.

Posem aquest farciment dins del pollastre i el salpebrem.

Posem el pollastre en una safata amb una mica de suc de llimona i la cabeça d'alls tallada per la meitat, una cullerada de mantega i el brou de carn.

El posem a la part de baix del forn 50 minuts a 220º.

Pelem i tallem les xirivies.

Traiem el pollastre del forn.

Posem les xirivies a la safata, girem el pollastre i el deixem 30 minuts més al forn.

Abans que passin els 50 minuts, obrim el forn i, amb una cullera, anem remullant el pollastre.

Passats els 50 minuts, tornem a tombar el pollastre i el tornem a remullar. El deixem 10 minuts més al forn a la part de dalt.

Servim el pollastre trinxat amb una mica de farciment.

Hi tirem una mica d'orenga fresca per sobre i un raig d'oli d'oliva.

 

Anar al contingut