Pollastre farcit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets com les trompetes de la mort estan compostos per un 90% d'aigua i destaquen pel seu contingut en potassi, fòsfor i sodi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pollastre
250 g de pit de pollastre
1 botifarra
1 ceba de Figueres
1 porro
150 g de trompetes
1 kg de xirivia
1 cabeça d'alls
500 g de brou de carn
1 llimona
100 g de pa sec
100 g de nata del 35%
llard de porc
romaní
farigola
sal
pebre
oli oliva verge extra
vi ranci
moscatell
orenga fresca
PREPARACIÓ
Saltem la botifarra i el pit de pollastre en una cassola. Un cop la carn és cuita i rossa, la reservem en un plat.
A la mateixa cassola, hi enrossim la ceba.
Mentrestant, escaldem 150 grams de trompetes de la mort netes en un pot amb aigua mineral.
Un cop escaldats els bolets, els aboquem a la cassola amb la ceba i abaixem el foc fins que quedi tot ben integrat i melós.
Fem un farcellet amb el porro, la farigola i el romaní i el tirem dins la cassola on hi ha la barreja de bolets amb la ceba.
Remullem els 100 grams de pa amb 100 grams de nata.
A la cassola on tenim els bolets, hi afegim la botifarra, el pit de pollastre, el pa remullat amb nata i apugem el foc al màxim. Hi tirem un raig de vi ranci i de moscatell i ho deixem evaporar per aixecar els sucres.
Posem aquest farciment dins del pollastre i el salpebrem.
Posem el pollastre en una safata amb una mica de suc de llimona i la cabeça d'alls tallada per la meitat, una cullerada de mantega i el brou de carn.
El posem a la part de baix del forn 50 minuts a 220º.
Pelem i tallem les xirivies.
Traiem el pollastre del forn.
Posem les xirivies a la safata, girem el pollastre i el deixem 30 minuts més al forn.
Abans que passin els 50 minuts, obrim el forn i, amb una cullera, anem remullant el pollastre.
Passats els 50 minuts, tornem a tombar el pollastre i el tornem a remullar. El deixem 10 minuts més al forn a la part de dalt.
Servim el pollastre trinxat amb una mica de farciment.
Hi tirem una mica d'orenga fresca per sobre i un raig d'oli d'oliva.