Pollastre amb taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de pollastre és rica en proteïnes de bona assimilació i de les més baixes en greix, si se'n treu la pell i el greix visible ja abans de cuinar-la.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    3 pits de pollastre

    125 g de farina de blat

    125 g de midó de blat de moro

    Cibulet

    Sèsam torrat

     

    Per al marinat

     

    100 ml de vermut blanc

    50 ml salsa de soja

    1 ou

    Pebre blanc

    Una cullerada de cafè de gingebre en pols

     

     

    Per a la salsa

     

    100 ml de vinagre de vi blanc

    100 ml de suc de taronja

    30 g de sucre

    60 ml de salsa de soja

    20 ml d'aigua

    15 g de midó de blat de moro

    2 cullerades de sucre panela

    1 gra d'all

    1 cullerada de tomàquet concentrat

    Gingebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Tallem el pollastre a tires i el posem a marinar en un bol on ficarem 100 ml de vermut blanc, 50 ml de salsa de soja, una cullerada de cafè de gingebre en pols, un ou i pebre blanc. Ho barregem.
  2. Un cop ben barrejat, filmem el pollastre i el deixem 1 hora a la nevera.
  3. Traiem el pollastre marinat de la nevera.
  4. Barregem en una safata els 125 g de farina de blat i els 125 g de farina de blat de moro. Arrebossem el pollastre.
  5. Fregim el pollastre a uns 160º durant 3 minuts.
  6. Traiem el pollastre de la paella. Apugem el foc fins aconseguir uns 190º i fem una segona fritura del pollastre durant 2 minuts.
  7. Deixem escórrer el pollastre perquè perdi l'oli sobrant.
  8. Tallem l'all i el gingebre –un trosset no més gros que un gra d'all- a microbrunesa i els sofregim a foc mitjà en un pot.
  9. Afegim una mica d'una mena d'almívar que haurem fet barrejant 100 ml de vinagre de vi blanc amb 30 g de sucre panela.
  10. Afegim uns 60 ml de salsa de soja, una cullerada de tomàquet concentrat, un polsim de sal i un polsim de sucre panela.
  11. Amb la taronja preparem 100 ml de suc i tallem la pela a juliana ben fina –mirant de no posar-hi la part interior blanca de la pela-. Ho afegim tot al pot on estem fent la salsa.
  12. Dissolem 15 g de midó de blat de moro en 20 ml d'aigua i ho afegim a la salsa a foc baix perquè agafi densitat.
  13. Un cop la barreja agafi densitat, hi afegim el pollastre marinat i ho deixem al foc uns 2 minuts.
  14. Servim amb cibulet tallat pel damunt i sèsam torrat.
Anar al contingut