Pollastre amb taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de pollastre és rica en proteïnes de bona assimilació i de les més baixes en greix, si se'n treu la pell i el greix visible ja abans de cuinar-la.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
3 pits de pollastre
125 g de farina de blat
125 g de midó de blat de moro
Cibulet
Sèsam torrat
Per al marinat
100 ml de vermut blanc
50 ml salsa de soja
1 ou
Pebre blanc
Una cullerada de cafè de gingebre en pols
Per a la salsa
100 ml de vinagre de vi blanc
100 ml de suc de taronja
30 g de sucre
60 ml de salsa de soja
20 ml d'aigua
15 g de midó de blat de moro
2 cullerades de sucre panela
1 gra d'all
1 cullerada de tomàquet concentrat
Gingebre
Sal
PREPARACIÓ
- Tallem el pollastre a tires i el posem a marinar en un bol on ficarem 100 ml de vermut blanc, 50 ml de salsa de soja, una cullerada de cafè de gingebre en pols, un ou i pebre blanc. Ho barregem.
- Un cop ben barrejat, filmem el pollastre i el deixem 1 hora a la nevera.
- Traiem el pollastre marinat de la nevera.
- Barregem en una safata els 125 g de farina de blat i els 125 g de farina de blat de moro. Arrebossem el pollastre.
- Fregim el pollastre a uns 160º durant 3 minuts.
- Traiem el pollastre de la paella. Apugem el foc fins aconseguir uns 190º i fem una segona fritura del pollastre durant 2 minuts.
- Deixem escórrer el pollastre perquè perdi l'oli sobrant.
- Tallem l'all i el gingebre un trosset no més gros que un gra d'all- a microbrunesa i els sofregim a foc mitjà en un pot.
- Afegim una mica d'una mena d'almívar que haurem fet barrejant 100 ml de vinagre de vi blanc amb 30 g de sucre panela.
- Afegim uns 60 ml de salsa de soja, una cullerada de tomàquet concentrat, un polsim de sal i un polsim de sucre panela.
- Amb la taronja preparem 100 ml de suc i tallem la pela a juliana ben fina mirant de no posar-hi la part interior blanca de la pela-. Ho afegim tot al pot on estem fent la salsa.
- Dissolem 15 g de midó de blat de moro en 20 ml d'aigua i ho afegim a la salsa a foc baix perquè agafi densitat.
- Un cop la barreja agafi densitat, hi afegim el pollastre marinat i ho deixem al foc uns 2 minuts.
- Servim amb cibulet tallat pel damunt i sèsam torrat.