Pollastre amb samfaina

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 cuixes pollastre

  • 4 cebes
  • 2 l brou de pollastre 
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 1 gra d'all
  • 1 fulla de llorer
  • Vi ranci
  • Aigua mineral
  • Sal
  • Pebre negre en gra
  • Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem 1 litre d'aigua mineral en un tàper amb 20 grams de sal i ho remenem perquè es dissolgui la sal.
  2. Fem un bany de sal per a 4 cuixes de pollastre netes. Les submergim a la salmorra preparada i les deixem una hora a la nevera.
  3. Posem una cassola al foc amb oli OVE.
  4. Tallem 4 cebes a brunesa i les posem a la cassola iles enrossim mentre anem remenant
  5. Pelem i tallem un pebrot vermell a brunesa.
  6. Afegim un raig de vi ranci a la cassola per aixecar sucres. Deixem que l'alcohol del vi ranci s'evapori.
  7. Hi incorporem el pebrot vermell i el coem fins que estigui ros.
  8. Tirem a la cassola un gra d'all aixafat i una fulla de llorer.
  9. Tallem una albergínia a la brunesa i l'incorporem a la cassola i posem el foc més viu.
  10. Coem fins que l'albergínia també s'hagi enrossit.
  11. Passem la samfaina per un colador per a treure'n l'excés de greix.
  12. Escalfem 2 litres de brou.
  13. Traiem les cuixes del bany de sal i les eixuguem amb paper de cuina
  14. En una cassola amb tapa, hi tirem l'oli de la samfaina i si calgués, una mica més i hi posem el pollastre amb una mica de pebre negre
  15. Enrossim el pollastre
  16. Afegim la samfaina a la cassola i ho salem. Ho remenem i ho deixem tot junt coent durant 15 minuts.
  17.  Passat aquest temps, ho cobrim tot amb el brou de pollastre i deixem que faci xup-xup 1 horai 15 minuts a foc lent amb la cassola tapada.
  18. Passat aquest temps apaguem el foc
  19. Idealment, ens esperem 6 hores abans de servir-lo. També es pot deixar d'un dia per altre.
Anar al contingut