Pollastre amb samfaina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cuixes pollastre
- 4 cebes
- 2 l brou de pollastre
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 1 gra d'all
- 1 fulla de llorer
- Vi ranci
- Aigua mineral
- Sal
- Pebre negre en gra
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem 1 litre d'aigua mineral en un tàper amb 20 grams de sal i ho remenem perquè es dissolgui la sal.
- Fem un bany de sal per a 4 cuixes de pollastre netes. Les submergim a la salmorra preparada i les deixem una hora a la nevera.
- Posem una cassola al foc amb oli OVE.
- Tallem 4 cebes a brunesa i les posem a la cassola iles enrossim mentre anem remenant
- Pelem i tallem un pebrot vermell a brunesa.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola per aixecar sucres. Deixem que l'alcohol del vi ranci s'evapori.
- Hi incorporem el pebrot vermell i el coem fins que estigui ros.
- Tirem a la cassola un gra d'all aixafat i una fulla de llorer.
- Tallem una albergínia a la brunesa i l'incorporem a la cassola i posem el foc més viu.
- Coem fins que l'albergínia també s'hagi enrossit.
- Passem la samfaina per un colador per a treure'n l'excés de greix.
- Escalfem 2 litres de brou.
- Traiem les cuixes del bany de sal i les eixuguem amb paper de cuina
- En una cassola amb tapa, hi tirem l'oli de la samfaina i si calgués, una mica més i hi posem el pollastre amb una mica de pebre negre
- Enrossim el pollastre
- Afegim la samfaina a la cassola i ho salem. Ho remenem i ho deixem tot junt coent durant 15 minuts.
- Passat aquest temps, ho cobrim tot amb el brou de pollastre i deixem que faci xup-xup 1 horai 15 minuts a foc lent amb la cassola tapada.
- Passat aquest temps apaguem el foc
- Idealment, ens esperem 6 hores abans de servir-lo. També es pot deixar d'un dia per altre.