Pollastre amb salsa d'escabetx

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pit de pollastre conté més quantitat de proteïnes i menys greix que la cuixa, ideal per a persones que segueixen dieta d'aprimament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 pits de pollastre 

    300 ml d'oli OVE 

    150 ml de vinagre 

    12 prunes seques sense pinyol 

    1 pastanaga 

    1 ceba de Figueres 

    3 grans d'all 

    1 llimona 

    1 fulla de llorer 

    Farigola en branca  

    Pebre 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem a rodelles una pastanaga. Tallem a rodelles una ceba de Figueres i laminem 3 grans d'all. 
  2. Posem una cassola al foc i hi aboquem les verdures tallades. Afegim 300 ml d'oli OVE, 150 ml de vinagre, una fulla de llorer, farigola fresca, pebre negre molt i 12 prunes seques sense pinyol. Encenem el foc i coem uns 20 minuts a potència mitjana vint minuts. 
  3. Tallem pel mig 2 pits de pollastre i en fem tires d'un dit de gruix. Les salpebrem i reservem. 
  4. Escalfem una paella amb un raig d'oli OVE i saltem el pollastre. Un cop saltat, el reservem a la paella mateix. 
  5. Apaguem el foc de l'escabetx. Traiem el llorer i la farigola. Traiem també les prunes de la cassola i les reservem en un plat. 
  6. Aboquem l'escabetx a un got batedor i ho turbinem fins a tenir textura de salsa.  
  7. Colem la salsa en un bol i la reservem. 
  8. Servim posant tires de pollastre en un plat, napem amb la salsa i acabem amb les prunes reservades i unes gotes de suc de llimona. 
Anar al contingut