Pollastre amb salsa d'escabetx
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pit de pollastre conté més quantitat de proteïnes i menys greix que la cuixa, ideal per a persones que segueixen dieta d'aprimament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
2 pits de pollastre
300 ml d'oli OVE
150 ml de vinagre
12 prunes seques sense pinyol
1 pastanaga
1 ceba de Figueres
3 grans d'all
1 llimona
1 fulla de llorer
Farigola en branca
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem a rodelles una pastanaga. Tallem a rodelles una ceba de Figueres i laminem 3 grans d'all.
- Posem una cassola al foc i hi aboquem les verdures tallades. Afegim 300 ml d'oli OVE, 150 ml de vinagre, una fulla de llorer, farigola fresca, pebre negre molt i 12 prunes seques sense pinyol. Encenem el foc i coem uns 20 minuts a potència mitjana vint minuts.
- Tallem pel mig 2 pits de pollastre i en fem tires d'un dit de gruix. Les salpebrem i reservem.
- Escalfem una paella amb un raig d'oli OVE i saltem el pollastre. Un cop saltat, el reservem a la paella mateix.
- Apaguem el foc de l'escabetx. Traiem el llorer i la farigola. Traiem també les prunes de la cassola i les reservem en un plat.
- Aboquem l'escabetx a un got batedor i ho turbinem fins a tenir textura de salsa.
- Colem la salsa en un bol i la reservem.
- Servim posant tires de pollastre en un plat, napem amb la salsa i acabem amb les prunes reservades i unes gotes de suc de llimona.