Pollastre amb sabateres

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Rafael Displas - L'Avet Blau (Santa Fe del Montseny)
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • Pollastre a trossos
  • Sabateres
  • alls
  • llard
  • sal, pebre i herbes aromàtiques
  • llorerer, canyella en branca, manat d'herbes per a la picada
  • cebes
  • tomàquets de pera
  • xerès sec
  • ametlles i una mica d'all per fer la picada final

PREPARACIÓ

Netejar les sabateres a raig d'aixeta, tallant-ne els trossos que estiguin tocats i rascant l'escuma de sota perquè quedin ben netes.
Omplim el fons de la cassola amb oli d'oliva verge, el posem al foc i hi afegim un tros de llard i els alls, esclafats, però sense pelar-los. Mentre el llard es desfà, salpebrem el pollastre tallat a trossos. Un cop el llard està desfet i l'oli ben calent, daurar-hi el pollastre. Mentre es va daurant el pollastre tallem la ceba, ni massa prima ni gruixuda.
Els tomàquets (de pera) els rentem i els tallem a grills. També tallem les sabateres, que laminem no gaire primes per posar-les a coure com abans millor.
Quan el pollastre ja està ben dauradet hi tirarem la ceba i el tomàquet. Hi posem també una mica de farigola, una fulla de llorer i una branca de canyella, i ho tapem una estona que es vagi fent.

Uns minuts després hi afegim les sabateres i, després, el xerès o vi blanc sec. L'últim que s'hi posa és la picada d'ametlles i alls, quan el rostit ja està força en marxa. Es remena ben bé la cassola i deixem que vagi fent ben bé una hora.


Anar al contingut