Pollastre amb ratatouille
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cuixes de pollastre
2 pebrots del piquillo
1 porro petit
1 pebrot verd
2 grans d'all escalivats
1 carabassó
1 albergínia
3 tomàquet pera
4 tomacons de penjar
350 ml brou de pollastre
1 raig de vi ranci
1 fulla de llorer
Pasta de tomàquet
5 taps de colatura
Sajolida
Fonoll
Farigola
Alfàbrega
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Desossem les cuixes de pollastre i guardem els ossos per a un brou.
- Lliguem les cuixes i les posem en un recipient amb tapa on hi ha un bany de sal (50 g de sal per litre d'aigua).
- Tapem les cuixes i les deixem 30 minuts a la nevera.
- Recuperem una cabeça d'alls escalivada o bé els escalivem al moment: al forn 30 minuts a 180º.
- Tenim 2 pebrots del piquillo, un pebrot verd i un porro petit. Pelem el pebrot verd i el porro. Ho tallem tot a brunesa i ho posem en un bol.
- Aixafem 2 grans d'all escalivats, els afegim al bol, ho integrem i ho reservem.
- Tallem a llesques fines un carbassó, una albergínia i tres tomàquets pera, que haurem netejat prèviament.
- En una safata de forn rodona, posem a la base el porro, els pebrots i 2 grans d'all escalivats.
- Muntem la ratatouille posant les llesques de verdures i omplint la safata de fora cap a dins.
- En un bol posem: sajolida, fonoll, farigola i alfàbrega ben picades.
- Afegim oli OVE, sal i pebre. I ho barregem com si fons un chimichurri.
- Posem aquesta salsa sobre les verdures tallades.
- Ho portem tot al forn 40 minuts a 180 graus.
- Posem una cassola al foc amb oli OVE.
- Traiem les cuixes del bany de sal. I les eixuguem amb paper absorbent.
- Enrossim les cuixes a la cassola.
- Desglacem la cassola amb 1 raig de vi ranci.
- Un cop desglaçades les cuixes, ratllem 4 tomacons de penjar a la cassola.
- Afegim a la cassola 2 cullerades de pasta de tomàquet, 350 ml de brou i 5 taps de colatura.
- Remenem i deixem que cogui tapat 30 minuts a foc baix.
- Passats els 30 minuts, traiem les cuixes de la cassola i en traiem els fils que les lligaven.
- Tallem a llesques les cuixes i les reservem en un plat.
- Traiem la safata del forn i servim.