Pollastre amb ratatouille

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    És una recepta molt rica en vitamines i minerals de les verdures, així com en proteïnes de bona assimilació del pollastre, ideal com a plat lleuger i gustósAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 cuixes de pollastre

    2 pebrots del piquillo

    1 porro petit

    1 pebrot verd

    2 grans d'all escalivats

    1 carabassó

    1 albergínia

    3 tomàquet pera

    4 tomacons de penjar

    350 ml brou de pollastre

    1 raig de vi ranci

    1 fulla de llorer

    Pasta de tomàquet

    5 taps de colatura

    Sajolida

    Fonoll

    Farigola

    Alfàbrega

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

 

  1. Desossem les cuixes de pollastre i guardem els ossos per a un brou.
  2. Lliguem les cuixes i les posem en un recipient amb tapa on hi ha un bany de sal (50 g de sal per litre d'aigua).
  3. Tapem les cuixes i les deixem 30 minuts a la nevera.
  4. Recuperem una cabeça d'alls escalivada o bé els escalivem al moment: al forn 30 minuts a 180º.
  5. Tenim 2 pebrots del piquillo, un pebrot verd i un porro petit. Pelem el pebrot verd i el porro. Ho tallem tot a brunesa i ho posem en un bol.
  6. Aixafem 2 grans d'all escalivats, els afegim al bol, ho integrem i ho reservem.
  7. Tallem a llesques fines un carbassó, una albergínia i tres tomàquets pera, que haurem netejat prèviament.
  8. En una safata de forn rodona, posem a la base el porro, els pebrots i 2 grans d'all escalivats.
  9. Muntem la ratatouille posant les llesques de verdures i omplint la safata de fora cap a dins.
  10. En un bol posem: sajolida, fonoll, farigola i alfàbrega ben picades.
  11. Afegim oli OVE, sal i pebre. I ho barregem com si fons un chimichurri.
  12. Posem aquesta salsa sobre les verdures tallades.
  13. Ho portem tot al forn 40 minuts a 180 graus.
  14. Posem una cassola al foc amb oli OVE.
  15. Traiem les cuixes del bany de sal. I les eixuguem amb paper absorbent.
  16. Enrossim les cuixes a la cassola.
  17. Desglacem la cassola amb 1 raig de vi ranci.
  18. Un cop desglaçades les cuixes, ratllem 4 tomacons de penjar a la cassola.
  19. Afegim a la cassola 2 cullerades de pasta de tomàquet, 350 ml de brou i 5 taps de colatura.
  20. Remenem i deixem que cogui tapat 30 minuts a foc baix.
  21. Passats els 30 minuts, traiem les cuixes de la cassola i en traiem els fils que les lligaven.
  22. Tallem a llesques les cuixes i les reservem en un plat.
  23. Traiem la safata del forn i servim.
Anar al contingut