Pollastre amb peres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Armengol
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Major, trenta-sis, Gavà
INGREDIENTS
- 1 pollastre
- 4 peres "blanquilla"
- 1l de brou de pollastre
- 2 cullerades de farina
- 2 grans d'all
- 1 pastanaga
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 tomàquet
- Per a la picada:
- 2 grans d'all
- julivert
- 2 carquinyolis
- 2 cullerades de vinagre
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb aigua bulliu les peres prèviament pelades i sense llavors.
A continuació, en un paella amb una mica d'oli fregiu el pollastre, prèviament salat i tallat a quarts. Quan estigui ben ros, retireu-lo i reserveu-lo.
Per fer la picada, poseu en un bol el carquinyoli, els alls, el julivert, la sal, el pebre i el vinagre i tritureu-ho tot amb el Túrmix.
Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba, l'all, el porro, la pastanaga i e tomàquet, tot picat.
Quan estiguin daurats, afegiu la farina, els talls de pollastre i el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts.
Finalment, retireu el pollastre de la cassola, tritureu el sofregit amb el Túrmix, torneu a posar-hi el pollastre, juntament amb la picada i les peres i deixeu-ho coure al forn durant 5 o 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el pollastre, poseu-hi les peres al costat i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.
A continuació, en un paella amb una mica d'oli fregiu el pollastre, prèviament salat i tallat a quarts. Quan estigui ben ros, retireu-lo i reserveu-lo.
Per fer la picada, poseu en un bol el carquinyoli, els alls, el julivert, la sal, el pebre i el vinagre i tritureu-ho tot amb el Túrmix.
Tot seguit, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba, l'all, el porro, la pastanaga i e tomàquet, tot picat.
Quan estiguin daurats, afegiu la farina, els talls de pollastre i el brou, tapeu la cassola i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts.
Finalment, retireu el pollastre de la cassola, tritureu el sofregit amb el Túrmix, torneu a posar-hi el pollastre, juntament amb la picada i les peres i deixeu-ho coure al forn durant 5 o 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el pollastre, poseu-hi les peres al costat i salseu-ho tot amb el suc de la cocció.