Pollastre amb nous
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascularAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
12 nous en gra
4 cuixes de pollastre
2 litres de brou de gallina
3 cebes de Figueres
2 tomàquets de penjar
1 cabeça d'alls
1 llima
Vi ranci
Orenga fresc
Llorer
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- En un bol fem un bany de sal amb 20 g de sal per cada litre d'aigua. Agafem 4 cuixes de pollastre i en separem les contracuixes. Posem el pollastre al bol amb el bany de sal, tapem i banyem durant una hora a la nevera.
- Tallem 3 cebes de Figueres a la brunesa. Posem una cassola al foc i quan està calenta, afegim un raig d'oli OVE i una cabeça d'alls partida per la meitat.
- Aboquem la ceba a la cassola i enrossim la ceba a foc baix durant 40 minuts.
- Quan la ceba ja està enrossida, pugem el foc i afegim un raig de vi ranci per aixecar els sucres. A continuació, tornem a abaixar el foc i ratllem a la cassola 2 tomacons. Ho integrem i ho coem uns minuts més.
- Agafem 12 nous pelades, les piquem amb un ganivet i les afegim a la cassola. Incorporem també 1 fulla de llorer, una mica de sal, de pebre i 2 litres de brou de gallina. Ho deixem coure a foc baix.
- Aprofitem per treure el bol amb el pollastre de la nevera. Traiem el pollastre del bany de sal i l'eixuguem amb un drap de cotó.
- Posem a escalfar una paella. Quan està calenta, hi afegim un raig d'oli OVE i el pollastre. Incorporem 1 fulla de llorer, pebre negre i una rodella de llima. Enrossim el pollastre i un cop enrossit el passem a la cassola amb la salsa. Tapem i coem a foc baix durant 45 minuts. A mitja cocció destaparem la cassola.
- Un cop el pollastre està cuit, el traiem de la cassola i el reservem en un plat. Retirem de la cassola la fulla de llorer i funyim els alls pressionant amb unes pinces.
- Passem la salsa a un got batedor i ho triturem fins a tenir una textura de salsa densa.
- Emplatem posant dos trossos de pollastre en un plat, napant amb la salsa i acabant amb unes fulles de sàlvia fresca picades per sobre i trossets de nous. Un plat fantàstic per un dia de festa.