Pollastre amb nous

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous són riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, tots dos nutrients importants per a la salut cardiovascularAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 nous en gra

    4 cuixes de pollastre

    2 litres de brou de gallina

    3 cebes de Figueres

    2 tomàquets de penjar

    1 cabeça d'alls

    1 llima

    Vi ranci

    Orenga fresc

    Llorer

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. En un bol fem un bany de sal amb 20 g de sal per cada litre d'aigua. Agafem 4 cuixes de pollastre i en separem les contracuixes. Posem el pollastre al bol amb el bany de sal, tapem i banyem durant una hora a la nevera. 
  2. Tallem 3 cebes de Figueres a la brunesa. Posem una cassola al foc i quan està calenta, afegim un raig d'oli OVE i una cabeça d'alls partida per la meitat. 
  3. Aboquem la ceba a la cassola i enrossim la ceba a foc baix durant 40 minuts. 
  4. Quan la ceba ja està enrossida, pugem el foc i afegim un raig de vi ranci per aixecar els sucres. A continuació, tornem a abaixar el foc i ratllem a la cassola 2 tomacons. Ho integrem i ho coem uns minuts més. 
  5. Agafem 12 nous pelades, les piquem amb un ganivet i les afegim a la cassola. Incorporem també 1 fulla de llorer, una mica de sal, de pebre i 2 litres de brou de gallina. Ho deixem coure a foc baix. 
  6. Aprofitem per treure el bol amb el pollastre de la nevera. Traiem el pollastre del bany de sal i l'eixuguem amb un drap de cotó. 
  7. Posem a escalfar una paella. Quan està calenta, hi afegim un raig d'oli OVE i el pollastre. Incorporem 1 fulla de llorer, pebre negre i una rodella de llima. Enrossim el pollastre i un cop enrossit el passem a la cassola amb la salsa. Tapem i coem a foc baix durant 45 minuts.  A mitja cocció destaparem la cassola. 
  8. Un cop el pollastre està cuit, el traiem de la cassola i el reservem en un plat. Retirem de la cassola la fulla de llorer i  funyim els alls pressionant amb unes pinces. 
  9. Passem la salsa a un got batedor i ho triturem fins a tenir una textura de salsa densa. 
  10. Emplatem posant dos trossos de pollastre en un plat, napant amb la salsa i acabant amb unes fulles de sàlvia fresca picades per sobre i trossets de nous. Un plat fantàstic per un dia de festa. 
Anar al contingut