Pollastre amb espècies

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les espècies ajuden a potenciar el gust dels aliments, i són molt interessants perquè són un bon substitut de la sal, així podem reduir-ne el consum, perquè és un condiment del qual s'ha de moderar la ingesta.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pollastre d'uns 4 kg

    1 nyora

    1 ou

    2 llimes

    3 taps de colatura d'anxova

    Pebre negre

    Pebre blanc

    Pebre vermell fumat dolç

    Cardamom

    Gingebre

    Farigola

    Safrà

    Alfàbrega

    Cerfull

    Oli OVE

    Sal

    Vinagre chardonnay

PREPARACIÓ

  1. Desossem un pollastre, si no ens ho han fet a la pollastreria, i reservem 1 cuixa i 1 pit. Per a altres elaboracions guardem l'altra meitat  del pollastre, els ossos en un tàper (per fer brous), els menuts en un altre (per fer-ne canelons, per exemple).
  2. Barregem en un tàper aigua i sal (proporció 10 g per litre). 
  3. Fiquem el mig pollastre desossat al bany de sal i  el deixem 24 h a la nevera.
  4. Traiem el tàper de la nevera i eixuguem el pollastre.
  5. Tallem al pollastre a mida mossegada i el posem en un bol.
  6. Torrem en una paella uns brins de safrà i el piquem en un morter amb 3 cardamoms. Hi afegim pebre negre. Ho reservem.
  7. Afegim al bol del pollastre 3 taps de colatura d'anxova i ho barregem.
  8.  Traiem la polpa d'una nyora prèviament hidratada.
  9. Afegim al bol la polpa de la nyora i ratllem un tros de gingebre.
  10. Afegim al bol 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i el contingut del morter. Ho barregem.
  11. Posem en una safata el pollastre especiat (a sobre d'un paper sulfurat).
  12. Posem a sobre del pollastre una llima tallada a rodelles i hi afegim el suc d'una altra llima.
  13. Ho enfornem a 220º  durant  15 minuts.
  14. En un got túrmix, hi posem 1 ou, oli OVE, sal, vinagre chardonnay  i pebre blanc. Ho emulsionem i ho reservem.
  15. Tallem unes fulles de cerfull i alfàbrega.
  16. Traiem del forn el pollastre i el posem en un bol. Hi tirem per sobre les herbes i hi afegim un rajolí d'oli OVE.
  17. Servim el pollastre amb la maionesa per sobre.
Anar al contingut