Pollastre al txilindron

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una font de proteïna animal i amb quantitats de greix diverses segons la part: el pit és més magre, i les aletes i les cuixes tenen més greix, sobretot concentrat a la pell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pollastre  

    8 pebrots del piquillo   

    3 l de brou de pollastre

    4 tomàquets pera  

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    1 ceba de Figueres

    1 cabeça d'alls

    1 got de vi ranci

    200 g de pernil de gla en encenalls

    oli OVE

    llorer

    julivert

    sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem i desossem el pollastre. En reservem les ales, els ossos i la carcassa en aigua freda.
  2. Tallem el pollastre a mida mossegada i el posem en un tàper durant 15 minuts amb un bany de sal i aigua (dissolució de 50 g de sal per litre d'aigua).
  3. Tallem a juliana 1 ceba de Figueres i l'enrossim en una cassola amb oli OVE.
  4. Hi afegim un got de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol. Ho reservem en un bol.
  5. Eixuguem el pollastre i el marquem  en la mateixa cassola, deixant-lo cru per dins. Ho reservem.
  6. Freguem el cul de la cassola amb una cabeça d'alls tallada pel mig . Hi afegim oli i confitem a foc baix 8 pebrots del piquillo durant 10 minuts. Quan hagin passat 5 minuts, els tombem.
  7. Posem a escalfar en un pot el brou de pollastre i el deixem reduir.
  8. Ratllem 4 tomàquets pera en un bol i hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet per reforçar-ne el gust.
  9. Afegim a la cassola dels piquillos la ceba rossa i 1 fulla de llorer.
  10. Afegim a la cassola el tomàquet i deixem que faci  xup-xup fins a eliminar l'aigua de vegetació.
  11. Hi afegim el pollastre i el brou calent i el deixem coure durant 20 minuts.
  12. Ho servim amb julivert picat i 200g d'encenalls de pernil de gla per sobre.
Anar al contingut