Pollastre agredolç
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar (sempre que hi traguem la pell abans de cuinar-lo), tot i que, quan el fregim, n'augmenta considerablement el valor energètic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 Contracuixes de pollastre- 3 cebes tendres
- 1/2 col llisa
- 4 taps de vinagre de poma
- 2 cullerada de mel de taronger
- Gingebre
- Sèsam torrat
- Vermut blanc
- Sal
- Pebre blanc
- Pebre
- All en pols
- Anet
- Anacards
PREPARACIÓ
- Ratllem gingebre congelat (és més fàcil tenint-lo congelat) en un recipient. Hi afegim 2 cullerades de mel de taronger, 1 cullerada de sèsam torrat, 1 cullerada d'all en pols, 4 taps de vinagre de poma i un raig de vermut blanc. Ho integrem.
- Traiem la pell i els ossos de 4 contracuixes de pollastre.
- Tallem les contracuixes a mida mossegada.
- Salpebrem les contracuixes (amb pebre blanc)
- Posem el pollastre al recipient on tenim el marinat. Ho portem a la nevera i ho deixem reposar 1 hora.
- Traiem el pollastre de la nevera i colem el líquid del marinat en un pot mitjançant un escorredor.
- Tallem a juliana molt fina mitja col llisa.
- La posem en un bol amb dos bons polsims de sal.
- Murfim la col fins que perdi fermesa.
- Afegim al bol un bon raig d'aigua mineral, perquè es dilueixi la sal.
- Escorrem la col i la reservem en un altre bol.
- En aquest bol, hi afegim pebre negre, oli OVE i vinagre de poma. Ho integrem i ho reservem.
- Piquem un manat d'anet i el posem al bol de la col. Ho barregem.
- Piquem un grapat d'anacards i els reservem.
- Tallem a bresa tres cebes tendres.
- Fem les broquetes intercalant trossos de pollastre i de ceba.
- Fem les broquetes a la graella afegint-hi el suc que hem colat abans del marinat.
- Les servim acompanyades amb l'amanida de col i els anacards picats per sobre.