Pollastre agredolç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El pollastre és una de les carns més lleugeres i pobres en greix que podem trobar (sempre que hi traguem la pell abans de cuinar-lo), tot i que, quan el fregim, n'augmenta considerablement el valor energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 Contracuixes de pollastre
  • 3 cebes tendres
  • 1/2 col llisa
  • 4 taps de vinagre de poma
  • 2 cullerada de mel de taronger
  • Gingebre
  • Sèsam torrat
  • Vermut blanc
  • Sal
  • Pebre blanc
  • Pebre
  • All en pols
  • Anet
  • Anacards

PREPARACIÓ

  1. Ratllem gingebre congelat (és més fàcil tenint-lo congelat) en un recipient. Hi afegim 2 cullerades de mel de taronger, 1 cullerada de sèsam torrat, 1 cullerada d'all en pols, 4 taps de vinagre de poma i un raig de vermut blanc. Ho integrem.
  2. Traiem la pell i els ossos de 4 contracuixes de pollastre.
  3. Tallem les contracuixes a mida mossegada.
  4. Salpebrem les contracuixes (amb pebre blanc)
  5. Posem el pollastre al recipient on tenim el marinat. Ho portem a la nevera i ho deixem reposar 1 hora.
  6. Traiem el pollastre de la nevera i colem el líquid del marinat en un pot mitjançant un escorredor.
  7. Tallem a juliana molt fina mitja col llisa.
  8. La posem en un bol amb dos bons polsims de sal.
  9. Murfim la col fins que perdi fermesa.
  10. Afegim al bol un bon raig d'aigua mineral, perquè es dilueixi la sal.
  11. Escorrem la col i la reservem en un altre bol.
  12. En aquest bol, hi afegim pebre negre, oli OVE i vinagre de poma. Ho integrem i ho reservem.
  13. Piquem un manat d'anet i el posem al bol de la col. Ho barregem.
  14. Piquem un grapat d'anacards i els reservem.
  15. Tallem a bresa tres cebes tendres.
  16. Fem les broquetes intercalant trossos de pollastre i de ceba.
  17. Fem les broquetes a la graella afegint-hi el suc que hem colat abans del marinat.
  18. Les servim acompanyades amb l'amanida de col i els anacards picats per sobre.
Anar al contingut