Pollastre a l'allada

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 pits de pollastre

    3 cabeces d'alls

    2 llimones

    1 manat de bledes

    300 ml brou de pollastre

    1 l d'aigua mineral

    500 g de sal grossa

    500 g de sucre

    Sal grossa

    Sal fina

    Pebre negre

    Julivert

    Alfàbrega

    Mantega

    Oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Cobrim el fons d'una safata amb sal grossa. Hi posem una llimona tallada en dues parts i una cabeça d'alls sencera. Ho enfornem a 220º durant 35 minuts.
  2. Polim els pits de pollastre, de manera que no tinguin tel ni greixum, i els posem en remull durant 30 minuts, en una solució d'aigua i sal (a raó de 20 g de sal per litre d'aigua mineral).
  3. Desgranem dues cabeces d'alls. En reservem dos grans. La resta, els laminem.
  4. Barregem 500 g de sal grossa, 500 g de sucre i la meitat dels alls laminats. Ho murfim bé de manera que s'alliberi el perfum d'all i quedi ben integrat.
  5. Escalfem el brou de pollastre amb l'altra meitat dels alls laminats. Ha de bullir amb poca intensitat durant 5 minuts.
  6. Traiem el pollastre del bany de sal, l'eixuguem bé amb paper absorbent i l'enterrem amb la barreja de sal, sucre i all. Per fer-ho, omplim el fons d'un atuell amb la barreja, hi posem el pollastre a sobre i ho acabem de cobrir amb la barreja. Tots els pits han de quedar ben coberts. Han d'estar-se així durant 20 minuts.
  7. Fem una salsa en un got batedor: els dos grans d'all que hem reservat, el brou amb els alls laminats, la cabeça d'alls escalivada, sal, pebre, oli i unes gotes de llimona. Ho emulsionem amb el batedor.
  8. Rentem el pollastre amb aigua mineral per treure'n l'excés de sal i sucre, i l'eixuguem amb paper absorbent.
  9. Escalfem oli en una cassola i, quan estigui calent, hi rostim el pollastre. Quan agafi color a banda i banda, hi afegim julivert i alfàbrega picats, un manat de bledes tallades i una cullerada de mantega.
  10. Tallem la llimona escalivada a una mida ben menuda i l'afegim a la cassola, juntament amb una part de la salsa. Ho mantenim al foc fins que ho tinguem tot cuit. 
  11. Ho servim amb una mica més de salsa per sobre.