Pollastre a l'allada

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    4 pits de pollastre

    3 cabeces d'alls

    2 llimones

    1 manat de bledes

    300 ml brou de pollastre

    1 l d'aigua mineral

    500 g de sal grossa

    500 g de sucre

    Sal grossa

    Sal fina

    Pebre negre

    Julivert

    Alfàbrega

    Mantega

    Oli OVE

     

PREPARACIÓ

  1. Cobrim el fons d'una safata amb sal grossa. Hi posem una llimona tallada en dues parts i una cabeça d'alls sencera. Ho enfornem a 220º durant 35 minuts.
  2. Polim els pits de pollastre, de manera que no tinguin tel ni greixum, i els posem en remull durant 30 minuts, en una solució d'aigua i sal (a raó de 20 g de sal per litre d'aigua mineral).
  3. Desgranem dues cabeces d'alls. En reservem dos grans. La resta, els laminem.
  4. Barregem 500 g de sal grossa, 500 g de sucre i la meitat dels alls laminats. Ho murfim bé de manera que s'alliberi el perfum d'all i quedi ben integrat.
  5. Escalfem el brou de pollastre amb l'altra meitat dels alls laminats. Ha de bullir amb poca intensitat durant 5 minuts.
  6. Traiem el pollastre del bany de sal, l'eixuguem bé amb paper absorbent i l'enterrem amb la barreja de sal, sucre i all. Per fer-ho, omplim el fons d'un atuell amb la barreja, hi posem el pollastre a sobre i ho acabem de cobrir amb la barreja. Tots els pits han de quedar ben coberts. Han d'estar-se així durant 20 minuts.
  7. Fem una salsa en un got batedor: els dos grans d'all que hem reservat, el brou amb els alls laminats, la cabeça d'alls escalivada, sal, pebre, oli i unes gotes de llimona. Ho emulsionem amb el batedor.
  8. Rentem el pollastre amb aigua mineral per treure'n l'excés de sal i sucre, i l'eixuguem amb paper absorbent.
  9. Escalfem oli en una cassola i, quan estigui calent, hi rostim el pollastre. Quan agafi color a banda i banda, hi afegim julivert i alfàbrega picats, un manat de bledes tallades i una cullerada de mantega.
  10. Tallem la llimona escalivada a una mida ben menuda i l'afegim a la cassola, juntament amb una part de la salsa. Ho mantenim al foc fins que ho tinguem tot cuit. 
  11. Ho servim amb una mica més de salsa per sobre.

 

Anar al contingut