Polenta e seppioline (Sípia amb pèsols i polenta) - Itàlia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Teresa Duó (trattoria Vecchia Milano), Empuriabrava

INGREDIENTS

  • polenta
  • sípia
  • all
  • vinagre
  • concentrat de tomàquet
  • pèsols
  • julivert
  • pastilles de brou de peix
  • aigua
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Poseu la polenta en una olla amb aigua i sal i deixeu-ho uns 40 minuts a foc fort fins que es faci una crosta a la part de baix. Aneu remenant-ho mentre es fa la polenta, perquè no s'endureixi.
Talleu la sípia a rodanxes. Poseu oli en una paella i, abans no s'escalfi l'oli del tot, fregiu-hi l'all i la sípia (així en fred, sense fregir primer l'all, el gust no és tan fort).
Abans que la sípia estigui feta del tot, afegiu-hi una mica de vinagre, una cullerada de concentrat de tomàquet i aigua. Remeneu-ho tot i tireu-hi els pèsols, el julivert i finalment una mica de pastilla de brou de peix concentrat esmicolada.
Per servir-ho, poseu en un plat un bon cullerot de polenta, fent un cercle amb un forat al mig, on podeu posar el peix amb els pèsols.
 
Anar al contingut