Polenta e seppioline (Sípia amb pèsols i polenta) - Itàlia
- Programa: Karakia
- Cuina: Teresa Duó (trattoria Vecchia Milano), Empuriabrava
INGREDIENTS
- polenta
- sípia
- all
- vinagre
- concentrat de tomàquet
- pèsols
- julivert
- pastilles de brou de peix
- aigua
- oli i sal
PREPARACIÓ
Poseu la polenta en una olla amb aigua i sal i deixeu-ho uns 40 minuts a foc fort fins que es faci una crosta a la part de baix. Aneu remenant-ho mentre es fa la polenta, perquè no s'endureixi.
Talleu la sípia a rodanxes. Poseu oli en una paella i, abans no s'escalfi l'oli del tot, fregiu-hi l'all i la sípia (així en fred, sense fregir primer l'all, el gust no és tan fort).
Abans que la sípia estigui feta del tot, afegiu-hi una mica de vinagre, una cullerada de concentrat de tomàquet i aigua. Remeneu-ho tot i tireu-hi els pèsols, el julivert i finalment una mica de pastilla de brou de peix concentrat esmicolada.
Per servir-ho, poseu en un plat un bon cullerot de polenta, fent un cercle amb un forat al mig, on podeu posar el peix amb els pèsols.
Talleu la sípia a rodanxes. Poseu oli en una paella i, abans no s'escalfi l'oli del tot, fregiu-hi l'all i la sípia (així en fred, sense fregir primer l'all, el gust no és tan fort).
Abans que la sípia estigui feta del tot, afegiu-hi una mica de vinagre, una cullerada de concentrat de tomàquet i aigua. Remeneu-ho tot i tireu-hi els pèsols, el julivert i finalment una mica de pastilla de brou de peix concentrat esmicolada.
Per servir-ho, poseu en un plat un bon cullerot de polenta, fent un cercle amb un forat al mig, on podeu posar el peix amb els pèsols.