Plum cake
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Xocoa, Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de mantega
- 200 g de sucre de llustre
- 4 ous
- 290 g de farina (240 g per al pastís i 50 g per a la fruita)
- 250 g de fruita confitada
- 30 g de panses
- 100 g de cirera confitada sencera
- pell de limona
- sal
PREPARACIÓ
Per a fer la pasta, poseu la mantega (una mica desfeta) en un bol i afegiu-hi el sucre de llustre.
Remeneu-ho ben remenat fins que us quedi una massa homogènia. Incorporeu-hi-hi els ous (ja batuts) de mica en mica, remenant constantment. Quan la massa ja estigui lligada, afegiu-hi la farina i seguiu-ho treballant fins que us quedi una pasta suau i esponjosa. Tireu-hi la pell de llimona ratllada i un polsim de sal. A continuació, poseu en un altre bol la fruita confitada: les cireres senceres, les panses i la fruita confitada picada (taronja, meló, llimona...). Aboqueu-hi la farina i remeneu-ho fins que quedi ben barrejat. Afegiu-ho a la massa del plum cake i barregeu-ho amb molta cura. Després unteu el motlle amb una mica de mantega fosa amb un pinzell. Ompliu-lo amb la massa i poseu-ho al forn 45 minuts a 160º. Passat aquest temps, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar. Desemmotlleu-ho i escampeu el sucre llustre al damunt del plum cake. Finalment, talleu-lo i serviu-lo.
Remeneu-ho ben remenat fins que us quedi una massa homogènia. Incorporeu-hi-hi els ous (ja batuts) de mica en mica, remenant constantment. Quan la massa ja estigui lligada, afegiu-hi la farina i seguiu-ho treballant fins que us quedi una pasta suau i esponjosa. Tireu-hi la pell de llimona ratllada i un polsim de sal. A continuació, poseu en un altre bol la fruita confitada: les cireres senceres, les panses i la fruita confitada picada (taronja, meló, llimona...). Aboqueu-hi la farina i remeneu-ho fins que quedi ben barrejat. Afegiu-ho a la massa del plum cake i barregeu-ho amb molta cura. Després unteu el motlle amb una mica de mantega fosa amb un pinzell. Ompliu-lo amb la massa i poseu-ho al forn 45 minuts a 160º. Passat aquest temps, traieu-ho del forn i deixeu-ho refredar. Desemmotlleu-ho i escampeu el sucre llustre al damunt del plum cake. Finalment, talleu-lo i serviu-lo.