Plum-cake de taronja, nous i mel

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Lis mitjana

INGREDIENTS

  • 200 g de mantega
  • 100 g de sucre llustre
  • 100 g de mel
  • 5 ous
  • 400 g de farina
  • 5 g de llevat
  • 100 g de pell de taronja
  • 100 g de nous Per a cobrir:
  • 100 g de mantega
  • 100 de sucre llustre
  • 100 g de mel de taronger
  • 100 g de granet d'ametlla

PREPARACIÓ

Abans de començar el plat, macereu la pell de taronja confitada amb rom durant unes hores.
Per fer la massa, poseu en un bol la mantega (que tingui una textura de pomada), el sucre i la mel. Quan ho tingueu tot ben barrejat, tireu-hi els ous d'un en un, i aneu-ho remenant i barrejant fins que us quedi ben lligat. En un plat a part, mescleu la farina i el llevat i afegiu-ho a la barreja d'abans. Barregeu-ho fins que n'obtingueu una massa ben fina. Tot seguit, escorreu la pell de taronja i incorporeu-la a la massa, juntament amb les nous. Torneu-ho a remenar. Fet això, ja podriu omplir el motlle, rodó, de mitja canya i untat amb mantega. Coeu-ho al forn a 180 graus i durant 1 hora. Passat aquest temps, desemmotlleu el plum-cake i passeu a fer la coberta. Poseu un cassó al foc amb la mantega, la mel de taronger i el sucre llustre. Barregeu-ho suaument i deixeu-ho bullir una mica, fins que quedi gairebé a punt de caramel. Traieu-ho del foc i poseu-hi els granets d'ametlla. Quan s'hagi refredat una mica, tireu-ho per sobre del plum. I ja per acabar, decoreu-lo amb pell de taronja.
Anar al contingut