Platillo de Sant Climent
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g de carn magra de porc
- 500 g de salsitxa
- 1 ceba grossa
- 100 g de pinyons
- 50 g d' ametlles torrades i pelades
- 100 g de panses
- 100 g de prunes
- 100 g de cireres seques
- 100 g de castanyes somalles
- 150 cl de conyac
- aigua
- c/s de llard
- oli d'oliva i sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu fruita seca a remullar amb aigua tèbia durant una hora aproximadament.
Mentrestant, poseu la ceba, picada molt fina, en una cassola amb el llard i una mica d'oli i ofegueu-la, sense que agafi color. Seguidament, afegiu-hi la carn magra tallada a dauets i deixeu que es cogui una mica. Quan comenci a agafar color, poseu-hi la salsitxa tallada a trossos i deixeu que s'enrosseixi. A continuació, aboqueu-hi el conyac, deixeu que s'evapori l'alcohol, incorporeu-hi la fruita seca, prèviament escorreguda, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure a foc moderat durant una hora i mitja.
Per fer la picada, tritureu les ametlles amb una mica d'aigua amb la batedora.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-la de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més.
I ja per acabar, ja podeu emplatar el platillo.
Mentrestant, poseu la ceba, picada molt fina, en una cassola amb el llard i una mica d'oli i ofegueu-la, sense que agafi color. Seguidament, afegiu-hi la carn magra tallada a dauets i deixeu que es cogui una mica. Quan comenci a agafar color, poseu-hi la salsitxa tallada a trossos i deixeu que s'enrosseixi. A continuació, aboqueu-hi el conyac, deixeu que s'evapori l'alcohol, incorporeu-hi la fruita seca, prèviament escorreguda, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure a foc moderat durant una hora i mitja.
Per fer la picada, tritureu les ametlles amb una mica d'aigua amb la batedora.
Finalment, afegiu la picada a la cassola, rectifiqueu-la de sal i deixeu-ho coure 5 minuts més.
I ja per acabar, ja podeu emplatar el platillo.