Plàtans, vainilla i moresc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaime Tejedor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- Per als plàtans:
- 4 plàtans
- 1 beina de vainilla
- 200 g de sucre
- Per al moresc:
- 100 g de moresc torrat (quicos)
- 65 g de sucre
- 30 g d'aigua
- Per a la crema de xocolata:
- 50 g de llet
- 50 g de nata líquida
- 2 rovells d'ou
- 10 g de sucre
- 60 g de xocolata negra
- anís estrellat
- 1 g de gelatina
PREPARACIÓ
Per fer el moresc, poseu aigua i sucre en un cassó. Quan comenci a bullir, afegiu-hi el moresc i remeneu-ho sovint perquè no s'enganxi. Quan estigui ben caramellitzat, deixeu-lo refredar i tritureu-lo amb el túrmix.
A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu que es desfaci.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi la vainilla i els plàtans tallats per la meitat i en dos trossos, i deixeu-los caramellitzar.
Per fer la crema de xocolata, poseu en un cassó la llet, la nata líquida i l'anís, i deixeu-ho coure uns minuts.
Tot seguit, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre, remeneu-ho tot bé, afegiu-ho al cassó amb la nata i la llet i deixeu-ho coure uns minuts més.
Finalment, poseu la crema en un bol, afegiu-hi la xocolata i la gelatina, i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els talls de plàtan, cobriu-ne la meitat amb el moresc picat i l'altra meitat cobriu-la amb la crema de xocolata.
A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu que es desfaci.
Quan estigui ben desfet, afegiu-hi la vainilla i els plàtans tallats per la meitat i en dos trossos, i deixeu-los caramellitzar.
Per fer la crema de xocolata, poseu en un cassó la llet, la nata líquida i l'anís, i deixeu-ho coure uns minuts.
Tot seguit, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre, remeneu-ho tot bé, afegiu-ho al cassó amb la nata i la llet i deixeu-ho coure uns minuts més.
Finalment, poseu la crema en un bol, afegiu-hi la xocolata i la gelatina, i tritureu-ho tot amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu els talls de plàtan, cobriu-ne la meitat amb el moresc picat i l'altra meitat cobriu-la amb la crema de xocolata.