Plàtans, vainilla i moresc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaime Tejedor
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per als plàtans:
  • 4 plàtans
  • 1 beina de vainilla
  • 200 g de sucre
  • Per al moresc:
  • 100 g de moresc torrat (quicos)
  • 65 g de sucre
  • 30 g d'aigua
  • Per a la crema de xocolata:
  • 50 g de llet
  • 50 g de nata líquida
  • 2 rovells d'ou
  • 10 g de sucre
  • 60 g de xocolata negra
  • anís estrellat
  • 1 g de gelatina

PREPARACIÓ

Per fer el moresc, poseu aigua i sucre en un cassó. Quan comenci a bullir, afegiu-hi el moresc i remeneu-ho sovint perquè no s'enganxi. Quan estigui ben caramel•litzat, deixeu-lo refredar i tritureu-lo amb el túrmix.

A continuació, poseu el sucre en una paella i deixeu que es desfaci.

Quan estigui ben desfet, afegiu-hi la vainilla i els plàtans tallats per la meitat i en dos trossos, i deixeu-los caramel•litzar.

Per fer la crema de xocolata, poseu en un cassó la llet, la nata líquida i l'anís, i deixeu-ho coure uns minuts.

Tot seguit, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre, remeneu-ho tot bé, afegiu-ho al cassó amb la nata i la llet i deixeu-ho coure uns minuts més.

Finalment, poseu la crema en un bol, afegiu-hi la xocolata i la gelatina, i tritureu-ho tot amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu els talls de plàtan, cobriu-ne la meitat amb el moresc picat i l'altra meitat cobriu-la amb la crema de xocolata.
Anar al contingut