Pizza vegetal

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una pizza amb moltes verdures, cuites o crues, i formatge, a més d'un plat complet i equilibrat, pot ser útil per a la cuina d'aprofitament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES 

     

    125 g farina fluixa 

    125 g farina de força 

    50 g massa mare  

    7 g llevat fresc 

    150 ml aigua 

    Sèmola de blat dur  

    5 tomacons 

    1 albergínia 

    1/2 ceba vermella 

    1/2 pebrot groc 

    1 mozzarella 

    1 bitxo 

    Pasta de tomàquet concentrat 

    Alfàbrega  

    Pebre negre 

    Curri 

    Oli OVE 

    Sal 

PREPARACIÓ

 

  1. Comencem fem el pastó de la pizza: posem, en un bol, 50 g de massa mare, 7 g de llevat fresc, 125 g de farina fluixa, 125 g de farina de força i 150 ml d'aigua tèbia. Ho barregem amb la pastadora uns 5 minuts. 
  2. Afegim un polsim de sal i pastem uns 5 minuts més.  
  3. Ho embatumem d'oli, ho posem dins d'un recipient amb tapa i ho deixem reposar 12 h en un lloc estable, fosc i a temperatura ambient, com podria ser dins el forn apagat.  
  4. Per fer la salsa de tomàquet, ratllem els tomacons, en colem el suc i el posem en una paella sense oli. Un cop s'hagi evaporat l'aigua pròpia de vegetació, hi afegim una cullerada de pasta de tomàquet concentrat, un raig d'oli, sal, pebre i un bitxo. Ho coem breument i ho reservem. 
  5. Per fer el saltat de vegetals, tallem l'albergínia, el pebrot i la ceba a macedònia. Ho saltem en una paella amb un raig d'oli; primer, la ceba, al cap d'un minut hi afegim l'albergínia i, un minut més tard, hi afegim el pebrot. Ho saltem ràpid fins que veiem que queda enrossit. Ho amanim amb sal, pebre i curri, i ho reservem.  
  6. Fem forma de pizza al pastó. El cobrim amb la salsa de tomàquet. A damunt, hi posem el saltat de vegetals. Tallem la mozzarella a rodelles i les posem per sobre dels vegetals. Ho coem 10 minuts a 280ºC. 
  7. La deixem refredar una mica damunt d'una reixeta perquè no s'humitegi, hi posem unes fulles d'alfàbrega per damunt i ja la podem menjar. 

 

Anar al contingut