Pizza vegetal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Una pizza amb moltes verdures, cuites o crues, i formatge, a més d'un plat complet i equilibrat, pot ser útil per a la cuina d'aprofitament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
125 g farina fluixa
125 g farina de força
50 g massa mare
7 g llevat fresc
150 ml aigua
Sèmola de blat dur
5 tomacons
1 albergínia
1/2 ceba vermella
1/2 pebrot groc
1 mozzarella
1 bitxo
Pasta de tomàquet concentrat
Alfàbrega
Pebre negre
Curri
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fem el pastó de la pizza: posem, en un bol, 50 g de massa mare, 7 g de llevat fresc, 125 g de farina fluixa, 125 g de farina de força i 150 ml d'aigua tèbia. Ho barregem amb la pastadora uns 5 minuts.
- Afegim un polsim de sal i pastem uns 5 minuts més.
- Ho embatumem d'oli, ho posem dins d'un recipient amb tapa i ho deixem reposar 12 h en un lloc estable, fosc i a temperatura ambient, com podria ser dins el forn apagat.
- Per fer la salsa de tomàquet, ratllem els tomacons, en colem el suc i el posem en una paella sense oli. Un cop s'hagi evaporat l'aigua pròpia de vegetació, hi afegim una cullerada de pasta de tomàquet concentrat, un raig d'oli, sal, pebre i un bitxo. Ho coem breument i ho reservem.
- Per fer el saltat de vegetals, tallem l'albergínia, el pebrot i la ceba a macedònia. Ho saltem en una paella amb un raig d'oli; primer, la ceba, al cap d'un minut hi afegim l'albergínia i, un minut més tard, hi afegim el pebrot. Ho saltem ràpid fins que veiem que queda enrossit. Ho amanim amb sal, pebre i curri, i ho reservem.
- Fem forma de pizza al pastó. El cobrim amb la salsa de tomàquet. A damunt, hi posem el saltat de vegetals. Tallem la mozzarella a rodelles i les posem per sobre dels vegetals. Ho coem 10 minuts a 280ºC.
- La deixem refredar una mica damunt d'una reixeta perquè no s'humitegi, hi posem unes fulles d'alfàbrega per damunt i ja la podem menjar.