Pizza de sobrassada i carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pizza pot ser un plat nutritiu i equilibrat si conté, com en la recepta, una bona quantitat de verdures i hortalissesAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    250 g farina fluixa

    150 ml aigua mineral

    50 g massa mare

    10 g llevat fresc

    5 g sal

    4 tomàquets pera

    2 cullerades de pasta de tomàquet

    1 cullerada pebre vermell fumat dolç

    1 gra d'all

    1 fulla de llorer

    2 mozzarelles

    50 g formatge d'ovella sec

    4 carxofes confitades

    120 g sobrassada

    Oli OVE

    Alfàbrega fresca

    Sal

    Sèmola de blat dur

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 150 ml d'aigua fins que estigui tèbia, màxim a 40 graus.
  2. Posem 250 g de farina fluixa en un bol.
  3. Afegim al bol l'aigua calenta, 50 g de massa mare i ho pastem.
  4. Afegim 10g de llevat fresc i tornem a pastar.
  5. Fem una bola amb la massa, encara enganxosa. La cobrim amb un drap humit i la deixem reposar 30 minuts.
  6. Passats els 30 minuts, hi afegim 5 g de sal i funyim.
  7. Posem el pastó en un bol untat amb oli OVE, ho cobrim amb un drap i ho deixem reposar dins del forn apagat (o dins un espai tancat) 12 hores.
  8. Netegem 4 tomàquets pera i els pelem. Ho podem fer socarrimant-los amb un bufador o escaldant-los en una olla amb aigua bullint i després posant-los en un bol amb aigua i gel.
  9. Tallem els tomàquets a pètals i en traiem les llavors.
  10. Tallem a bastonets i després a daus petits els tomàquets i els reservem.
  11. Posem una cassola a foc mitjà sense oli.
  12. Afegim els tomàquets tallats a la cassola. Ho salem.
  13. Ho coem 10 minuts o fins que s'evapori l'aigua de vegetació dels tomàquets.
  14. Afluixem el foc i hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, 1 gra d'all pelat, 2 cullerades de pasta de tomàquet i 1 fulla de llorer.
  15. Tapem i coem 10 minuts a foc baix. Ho reservem.
  16. Tallem dues boles de mozzarella a daus petits i els deixem sobre un colador de malla fina per escórrer l'aigua.
  17. Tallem la sobrassada a llesques fines i la reservem.
  18. Enfarinem la zona de treball amb sèmola de blat dur.
  19. Traiem el pastó del bol i el posem a la fusta. Donem forma a la pizza i la posem sobre paper sulfurat.
  20. Posem el forn a escalfar a la temperatura màxima.
  21. Escampem salsa de tomàquet per sobre de la pizza. Repartim els talls de mozzarella .
  22. Ratllem formatge d'ovella sec per sobre.
  23. Tallem en 5 trossos cada cor de carxofa confitada i els afegim a la pizza.
  24. Posem les llesques de sobrassada.
  25. Si el forn és ben calent, traiem una safata i hi posem el paper sulfurat amb la pizza.
  26. Portem la pizza al forn i la coem durant 15 minuts a 270 graus.
  27. Passat el temps de cocció, acabem la pizza amb fulles d'alfàbrega fresca, pebre i oli OVE.
Anar al contingut