Pizza de sobrassada i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La pizza pot ser un plat nutritiu i equilibrat si conté, com en la recepta, una bona quantitat de verdures i hortalissesAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g farina fluixa
150 ml aigua mineral
50 g massa mare
10 g llevat fresc
5 g sal
4 tomàquets pera
2 cullerades de pasta de tomàquet
1 cullerada pebre vermell fumat dolç
1 gra d'all
1 fulla de llorer
2 mozzarelles
50 g formatge d'ovella sec
4 carxofes confitades
120 g sobrassada
Oli OVE
Alfàbrega fresca
Sal
Sèmola de blat dur
PREPARACIÓ
- Escalfem 150 ml d'aigua fins que estigui tèbia, màxim a 40 graus.
- Posem 250 g de farina fluixa en un bol.
- Afegim al bol l'aigua calenta, 50 g de massa mare i ho pastem.
- Afegim 10g de llevat fresc i tornem a pastar.
- Fem una bola amb la massa, encara enganxosa. La cobrim amb un drap humit i la deixem reposar 30 minuts.
- Passats els 30 minuts, hi afegim 5 g de sal i funyim.
- Posem el pastó en un bol untat amb oli OVE, ho cobrim amb un drap i ho deixem reposar dins del forn apagat (o dins un espai tancat) 12 hores.
- Netegem 4 tomàquets pera i els pelem. Ho podem fer socarrimant-los amb un bufador o escaldant-los en una olla amb aigua bullint i després posant-los en un bol amb aigua i gel.
- Tallem els tomàquets a pètals i en traiem les llavors.
- Tallem a bastonets i després a daus petits els tomàquets i els reservem.
- Posem una cassola a foc mitjà sense oli.
- Afegim els tomàquets tallats a la cassola. Ho salem.
- Ho coem 10 minuts o fins que s'evapori l'aigua de vegetació dels tomàquets.
- Afluixem el foc i hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç, 1 gra d'all pelat, 2 cullerades de pasta de tomàquet i 1 fulla de llorer.
- Tapem i coem 10 minuts a foc baix. Ho reservem.
- Tallem dues boles de mozzarella a daus petits i els deixem sobre un colador de malla fina per escórrer l'aigua.
- Tallem la sobrassada a llesques fines i la reservem.
- Enfarinem la zona de treball amb sèmola de blat dur.
- Traiem el pastó del bol i el posem a la fusta. Donem forma a la pizza i la posem sobre paper sulfurat.
- Posem el forn a escalfar a la temperatura màxima.
- Escampem salsa de tomàquet per sobre de la pizza. Repartim els talls de mozzarella .
- Ratllem formatge d'ovella sec per sobre.
- Tallem en 5 trossos cada cor de carxofa confitada i els afegim a la pizza.
- Posem les llesques de sobrassada.
- Si el forn és ben calent, traiem una safata i hi posem el paper sulfurat amb la pizza.
- Portem la pizza al forn i la coem durant 15 minuts a 270 graus.
- Passat el temps de cocció, acabem la pizza amb fulles d'alfàbrega fresca, pebre i oli OVE.