Pizza de pasta blanca i vermella
- Programa: La cuina de Rachel Khoo
- Cuina: Rachel Khoo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
300 g d'espaguetis secs (per a les 2 bases de pizza)
- 2 cullerades d'oli d'oliva i una mica més per amanir
- 4 ous
- un pessic d'orenga
- Mitja cullerada de sal
- Mitja cullerada de pebre negre mòlt
-
Per a la pizza blanca:
- 125 g de formatge de cabra tou
- 6 talls de pernil de Parma
- Mitja culleradeta de xili sec (opcional)
-
Per a la pizza vermella:
- 1 llauna de 400 g de cirerols
- 1 cullerada d'orenga seca
- 50 g d'olives negres, escorregudes i sense pinyol
- 6 filets d'anxova
- 6 fulles grosses d'alfàbrega
- un bon pessic de sucre
- sal marina
PREPARACIÓ
- Coem els espaguetis en aigua bullent amb sal durant uns 10 minuts, fins que quedin al dente. Escorrem la pasta per treure'n la majoria de l'aigua.
- Encenem el gratinador del forn a temperatura alta. Mentre s'escalfa, fem la salsa de tomàquet. En un cassó mitjà, fem bullir a foc lent els tomàquets de llauna amb l'orenga. Al cap de 5 minuts, ho batem amb una batedora de mà o en una liquadora fins que quedi una salsa fina i la condimentem amb la sal, el pebre i el sucre.
- Posem la pasta sobre un drap de cuina net i l'hi emboliquem per eixugar-la bé.
- Escalfem una paella grossa amb 1 cullerada d'oli d'oliva.
- En un bol gros, batem els ous amb l'orenga. Hi posem la pasta i la remenem perquè quedi ben recoberta d'ou. El més fàcil és fer-ho amb les mans.
- Quan l'oli sigui ben calent, escampem la meitat de la pasta a la paella (amb aquesta quantitat n'hi ha per a 2 bases de pasta).
- Fregim la pasta uns 4 minuts, o fins que la base quedi ben daurada i cruixent.
- Hi escampem el formatge de cabra trossejat pel damunt.
- Ho posem a gratinar 4-5 minuts.
- Hi posem per sobre el pernil tallat a tires i ho amanim amb l'oli d'oliva i el xili, si n'hi volem posar.
- Repetim el procés per fer la segona base de pizza de pasta. Escalfem l'oli i escampem la pasta a la paella per fregir-la durant 4 minuts, fins que quedi cruixent. Hi posem la salsa de tomàquet, els filets d'anxova i les olives. Ho posem a gratinar 4-5 minuts, com abans. Hi escampem les fulles d'alfàbrega.
Consells
És una manera ideal d'aprofitar la pasta que ens hagi sobrat. Fan falta uns 550-600 grams d'espaguetis cuits.
Abans de posar la pasta a la paella, l'oli ha de ser ben calent.
No us salteu el pas d'eixugar la pasta o quedarà aigualida.