Pizza de coliflor i wasabi
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Una pizza pot ser un àpat equilibrat si conté tots els ingredients necessaris, com: una base de pa ben fina, força verdures i hortalisses, una bona salsa de tomàquet casolana, un aliment proteic i una mica de formatge. Sola o amb una amanida pot ser un àpat complet.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER FER LA MASSA
250 de farina integral
- 150 ml d'aigua de romaní
- 50 g de massa mare
- 7 g de llevat fresc
- Sal
- 80 ml d'oli
- COLIFLORS DE COLORS
- 200 ml de llet fresca
- 125 g de formatge mozzarella
- 100 ml de nata
- 70 g de formatge tupí
- 20 g de farina integral
- 20 g de mantega
- 1 gra d'all
- Oli OVE
- Wasabi del Montseny
- Pebre blanc
- Sal
- Orenga fresca
- Farigola
- Ravenissa
PREPARACIÓ
- Comencem fent la massa de la pizza. Per fer-la tamisem en un bol 250 g de farina integral i hi afegim 50 g de massa mare, 7 g de llevat fresc, 40 ml d'oli OVE i 150 ml d'aigua de romaní tèbia, prèviament colada.
- Ho pastem i ho deixem tapat amb un drap durant 30 minuts.
- Hi afegim un polsim de sal i 40 ml més d'oli. Ho pastem, en fem una bola i la filmem a pell. La deixem reposar a la nevera durant 48 hores.
- Posem en un pot 20 g de mantega i 20 g de farina integral. Ho remenem i ho coem durant 10 minuts.
- Tallem a arbrets petits unes coliflors de colors.
- Escalfem en una olla 200 ml de llet i 100 ml de nata.
- Saltem i enrossim la coliflor en una paella amb un raig d'oli OVE, 1 all aixafat i pebre blanc.
- Afegim el roux (farina i mantega) a l'olla de la llet i ho remenem fins que aconseguim textura de beixamel.
- Ratllem wasabi del Montseny a sobre de la beixamel i hi afegim la coliflor rossa, sal, pebre blanc i 70 g de formatge tupí.
- Barregem els ingredients de l'olla i deixem que facin xup-xup fins que agafin densitat.
- Traiem la massa de la nevera i l'estirem a sobre d'un paper sulfurat.
- Posem una safata de forn a escalfar a 270º.
- Escampem la beixamel de coliflor per sobre la massa de pizza i hi afegim 125 g de mozzarella tallada a rodelles fines, orenga fresca i farigola.
- Traiem del forn la safata calenta i hi posem a sobre la pizza. L'enfornem a 270º durant 15 minuts.
- Traiem la pizza del forn, la posem a sobre d'una fusta i hi afegim unes quantes flors de ravenissa per sobre.