Anar a la navegació principal

Pizza de coliflor i wasabi

imatge
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Una pizza pot ser un àpat equilibrat si conté tots els ingredients necessaris, com: una base de pa ben fina, força verdures i hortalisses, una bona salsa de tomàquet casolana, un aliment proteic i una mica de formatge. Sola o amb una amanida pot ser un àpat complet.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per fer la massa

    250 de farina integral

  • 150 ml d'aigua de romaní
  • 50 g de massa mare
  • 7 g de llevat fresc
  • Sal
  • 80 ml d'oli

  • Coliflors de colors
  • 200 ml de llet fresca
  • 125 g de formatge mozzarella
  • 100 ml de nata
  • 70 g de formatge tupí
  • 20 g de farina integral
  • 20 g de mantega
  • 1 gra d'all
  • Oli OVE
  • Wasabi del Montseny
  • Pebre blanc
  • Sal
  • Orenga fresca
  • Farigola
  • Ravenissa

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la massa de la pizza. Per fer-la tamisem en un bol 250 g de farina integral i hi afegim 50 g de massa mare, 7 g de llevat fresc, 40 ml d'oli OVE i 150 ml d'aigua de romaní tèbia, prèviament colada.
  2. Ho pastem i ho deixem tapat amb un drap durant 30 minuts.
  3. Hi afegim un polsim de sal i 40 ml més d'oli. Ho pastem, en fem una bola i la filmem a pell. La deixem reposar a la nevera durant 48 hores.
  4. Posem en un pot 20 g de mantega i 20 g de farina integral. Ho remenem i ho coem durant 10 minuts.
  5. Tallem a arbrets petits unes coliflors de colors.
  6. Escalfem en una olla 200 ml de llet i 100 ml de nata.
  7. Saltem i enrossim la coliflor en una paella amb un raig d'oli OVE, 1 all aixafat i pebre blanc.
  8. Afegim el roux (farina i mantega) a l'olla de la llet i ho remenem fins que aconseguim textura de beixamel.
  9. Ratllem wasabi del Montseny a sobre de la beixamel i hi afegim la coliflor rossa, sal, pebre blanc i 70 g de formatge tupí.
  10. Barregem els ingredients de l'olla i deixem que facin xup-xup fins que agafin densitat.
  11. Traiem la massa de la nevera i l'estirem a sobre d'un paper sulfurat.
  12. Posem una safata de forn a escalfar a 270º.
  13. Escampem la beixamel de coliflor per sobre la massa de pizza i hi afegim 125 g de mozzarella tallada a rodelles fines, orenga fresca i farigola.
  14. Traiem del forn la safata calenta i hi posem a sobre la pizza. L'enfornem a 270º durant 15 minuts.
  15. Traiem la pizza del forn, la posem a sobre d'una fusta i hi afegim unes quantes flors de ravenissa per sobre.
Anar al contingut