Pizza de carxofes i romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La salsa de romesco és molt rica en greixos molt saludables, així com en vitamines i minerals antioxidants. És una salsa molt nutritiva.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    Per a la massa

    250 g de farina fluixa

    150 ml d'aigua mineral

    10 g de llevat fresc          

    50 g de massa mare

    5 g de sal

     

    Per a la salsa

    6 tomàquets pera    

    2 cullerades de pasta de tomàquet      

    Pebre vermell fumat dolç

    Sal

     

    Per a la guarnició

    1 bola de mozzarella fresca                        

    4 carxofes

    1 llimona

     

     

    Per al romescu 

    25 g d'avellanes 

    25 g d'ametlles

    5 fulles de menta

    1 all

    1 tomàquet

    1 all cru

    1 nyora

    Pa de pagès

    Pebre negre

    Vinagre vell

    Oli OVE

PREPARACIÓ

 

  1. Posem a escalfar 150 ml d'aigua mineral en un pot.
  2. Posem 250 g de farina en un bol i hi afegim l'aigua calenta i 50 g de massa mare. Ho pastem.
  3. Hi afegim 10 g de llevat fresc i ho pastem.
  4. Fem una bola i la deixem treballar durant uns 20 minuts, tapada amb un drap.
  5. Pelem els tomàquets, en fem pètals sense la polpa i els tallem ben menuts. Els reservem.
  6. Posem una cassola al foc, sense oli i a foc mitjà. Hi incorporem el tomàquet tallat i una mica de sal. Ho deixem coure durant 10 minuts.
  7. Hi abaixem el foc i hi posem 2 cullerades de pasta de tomàquet.
  8. Quan el tomàquet hagi perdut l'aigua de vegetació, hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho remenem. Ho reservem.
  9. Tornem a pastar la massa prèviament reservada, hi afegim 5 g de sal, la funyim i la filmem a pell. La deixem reposar 12 hores a temperatura ambient.
  10. En un pot de túrmix, hi posem 1 all i dos tomàquets (prèviament escalivats), 25 g d'avellanes i 25 d'ametlles torrades amb pela, i un all cru sense el germinat.
  11. Afegim al túrmix una llesca de pa fregit, una nyora, pebre negre, un raig de vinagre vell i 5 fulles de menta. Ho emulsionem amb oli OVE.
  12. Preparem un recipient amb aigua mineral i el suc d'una llimona.
  13. Escalfem al forn una safata a 270º.
  14. Pelem les carxofes i les tallem en làmines molt fines per fer-ne xips. Reservem les làmines de carxofa al pot amb aigua i llimona.
  15. Assequem els xips de carxofa, els enfarinem i els fregim en una paella amb oli de confitar. Els posem en una safata amb paper, perquè perdin l'oli sobrer.
  16. Posem els xips en un bol i els salpebrem.
  17. Donem forma a la pizza i hi posem per sobre la salsa de tomàquet.
  18. Tallem la mozzarella i la posem per sobre de la pizza.
  19. Traiem la safata ja calenta del forn i hi col·loquem la pizza al damunt. L'enfornem durant 15 minuts.
  20. Desenfornem la pizza i hi posem per sobre les carxofes, el romesco i unes quantes fulles d'alfàbrega.
Anar al contingut