Pizza de carxofes i romesco
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La salsa de romesco és molt rica en greixos molt saludables, així com en vitamines i minerals antioxidants. És una salsa molt nutritiva.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per a la massa
250 g de farina fluixa
150 ml d'aigua mineral
10 g de llevat fresc
50 g de massa mare
5 g de sal
Per a la salsa
6 tomàquets pera
2 cullerades de pasta de tomàquet
Pebre vermell fumat dolç
Sal
Per a la guarnició
1 bola de mozzarella fresca
4 carxofes
1 llimona
Per al romescu
25 g d'avellanes
25 g d'ametlles
5 fulles de menta
1 all
1 tomàquet
1 all cru
1 nyora
Pa de pagès
Pebre negre
Vinagre vell
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar 150 ml d'aigua mineral en un pot.
- Posem 250 g de farina en un bol i hi afegim l'aigua calenta i 50 g de massa mare. Ho pastem.
- Hi afegim 10 g de llevat fresc i ho pastem.
- Fem una bola i la deixem treballar durant uns 20 minuts, tapada amb un drap.
- Pelem els tomàquets, en fem pètals sense la polpa i els tallem ben menuts. Els reservem.
- Posem una cassola al foc, sense oli i a foc mitjà. Hi incorporem el tomàquet tallat i una mica de sal. Ho deixem coure durant 10 minuts.
- Hi abaixem el foc i hi posem 2 cullerades de pasta de tomàquet.
- Quan el tomàquet hagi perdut l'aigua de vegetació, hi afegim 1 cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho remenem. Ho reservem.
- Tornem a pastar la massa prèviament reservada, hi afegim 5 g de sal, la funyim i la filmem a pell. La deixem reposar 12 hores a temperatura ambient.
- En un pot de túrmix, hi posem 1 all i dos tomàquets (prèviament escalivats), 25 g d'avellanes i 25 d'ametlles torrades amb pela, i un all cru sense el germinat.
- Afegim al túrmix una llesca de pa fregit, una nyora, pebre negre, un raig de vinagre vell i 5 fulles de menta. Ho emulsionem amb oli OVE.
- Preparem un recipient amb aigua mineral i el suc d'una llimona.
- Escalfem al forn una safata a 270º.
- Pelem les carxofes i les tallem en làmines molt fines per fer-ne xips. Reservem les làmines de carxofa al pot amb aigua i llimona.
- Assequem els xips de carxofa, els enfarinem i els fregim en una paella amb oli de confitar. Els posem en una safata amb paper, perquè perdin l'oli sobrer.
- Posem els xips en un bol i els salpebrem.
- Donem forma a la pizza i hi posem per sobre la salsa de tomàquet.
- Tallem la mozzarella i la posem per sobre de la pizza.
- Traiem la safata ja calenta del forn i hi col·loquem la pizza al damunt. L'enfornem durant 15 minuts.
- Desenfornem la pizza i hi posem per sobre les carxofes, el romesco i unes quantes fulles d'alfàbrega.