Pizza de carxofes i espàrrecs blancs

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    Per fer la massa

    250 g farina fluixa

    150 ml aigua

    50 g massa mare

    10 g llevat fresc

    5 g sal

     

    Per omplir la pizza

    4 tomàquets de pera

    4 carxofes

    2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat

    1 pot d'espàrrecs blancs

    1 ou

    1 anxova

    Alfàbrega fresca

    Pebre vermell fumat dolç

    Mozzarella fresca

    Pebre negre

    Sèmola de blat

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Per fer la massa, tamisem 250 g de farina fluixa en un bol. Hi afegim 50 g de massa mare, 150 ml d'aigua calenta i amassem.
  2. Hi afegim el llevat fresc i pastem. En fem una bola, l'emboliquem amb un drap perquè no ens faci crosta i la deixem reposar 30 minuts.
  3. Tornem a pastar afegint-hi 5 g de sal. Ho funyim, en fem una bola i ho deixem a la nevera, filmat a pell, durant 48 hores.
  4. Fem un tall en forma de creu al cul dels tomàquets, els escaldem i en tallem la cocció en un bol amb aigua i gel. Els pelem, els tallem a una mida ben menuda, en descartem les llavors, i els posem a coure a foc baix, amb un polsim de sal. Hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet concentrat i una cullerada de pebre vermell fumat dolç. Ho remenem i ho reservem.
  5. Pelem les carxofes i en traiem barbes i puntes. Les tallem a làmines molt fines i les reservem dins un bol amb aigua, suc de llimona i unes branques de julivert.
  6. Fem una maionesa amb una mica del suc del pot dels espàrrecs, un ou, una anxova tallada a dauets, sal, pebre negre i oli d'oliva verge extra. Ho emulsionem fins aconseguir la textura de maionesa.
  7. Posem sèmola de blat damunt la fusta i hi estirem la massa de la pizza fins que agafi la forma que volem. La posem sobre un paper sulfurat, la pintem amb la salsa de tomàquet i la cobrim amb la mozzarella tallada a trossets, prèviament escorreguda.
  8. La posem damunt d'una safata de forn ben calenta i l'enfornem 15 minuts a màxima potència.
  9. Fregim les carxofes, prèviament escorregudes i enfarinades. Les posem damunt de paper absorbent, les salpebrem i enretirem el paper de seguida que n'ha absorbit l'excés d'oli. La posem damunt la pizza, ja fora del forn, juntament amb els espàrrecs, la maionesa i unes fulles d'alfàbrega.