Pizza de bolets

imatge
  • Programa: Tot es mou
  • Cuiner: Pep Curiel
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • MASSA DE PIZZA
  • 1 kg farina de força
  • 55 cl aigua
  • 25 g sal
  • 12g llevat fresc
  • 25 cl oli
  • PER POSAR DAMUNT LA PIZZA
  • Alls
  • Botifarra de l'Empordà
  • Rovellons
  • Tomàquet fregit
  • Mozzarella

PREPARACIÓ

PREPAREM LA MASSA

  1. Es fa un volcà amb la farina.
  2. Afegim el llevat i el barregem amb la farina.
  3. Amb l'ajuda d'una espàtula anem afegint-hi l'aigua i anem barrejant els ingredients.
  4. Un cop tenim la massa lligada, l'hem de deixar reposar entre dues i tres hores.
  5. Després, amb la massa en fem boles i els hi donem la forma de la pizza. La massa es pot estirar a mà o amb l'ajuda d'un corró.

 

PER A POSAR DAMUNT LA PIZZA

  1. Fregim uns quants alls i li afegim trossos de butifarra. Un cop s'ha fregit tot una mica, li afegim rovellons trossejats.
  2. A sobre la pizza hi afegim tomàquet fregit. Amb els forns domèstics va molt bé fer-hi una precocció amb el tomàquet. El forn ha d'estar a una temporatura alta i, si pot ser, sense aire. Posem la safata a la part de baix.
  3. Quan la massa comença a agafar color, la treiem del foc i li posem una base de mozzarella.
  4. A sobre, hi posem els ingredients que ja hem fregit a la paella.
  5. Tornem a enfornar la pizza fins que estigui feta.