Pizza d'anxoves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'anxova es un peix blau ric en greixos omega-3, indispensables per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 de farina

    180 aigua mineral

    150 g de formatge Urgèlia

    10 tomàquets de penjar

    2 g llevat fresc

    8 filets d'anxova amb oli

    pols de sal

    raig d'oli de sardines

    culleradeta de pebre vermell fumat dolç

    fulla llorer

    fulles de ruca

    fulles d'alfàbrega

    fulles d'orenga fresca

    pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Per fer la massa, barregem en un bol 300 g de farina, 2 g de llevat fresc, 180 g d'aigua mineral, un raig de l'oli de les anxoves i un polsim de sal.
  2. Deixem reposar dins d'aigua mineral els filets d'anxova 15 minuts.
  3. Sobre una fusta amassem i funyim aquesta massa, la tornem al bol i la deixem reposar fora de la nevera 24 hores, tapada amb un drap.
  4. Fem salsa de tomàquet ratllant elstomàquets i, un cop ratllats, els posem amb una fulla de llorer en una paella sense res més, ni tan sols oli. Mantenim el foc al mínim fins que es redueixi a la meitat. Un cop ha disminuït el tomàquet, hi afegim el pebre i ho reservem.
  5. Desfullem l'orenga.
  6. Estirem la massa fins a donar-hi forma rodona.
  7. La pintem amb la salsa de tomàquet.
  8. Hi posem les fulles d'orenga per sobre.
  9. Tallem el formatge Urgèlia.
  10. Posem el formatge repartit de forma homogènia.
  11. Ho fiquem en una safata amb paper sulfurat i ho portem al forn uns 20 minuts a 220º.
  12. Desfullem l'alfàbrega i la barregem amb la ruca.
  13. Traiem les espines de les anxoves i les eixuguem.
  14. Un cop la massa surt del forn, hi posem per sobre les fulles de ruca i alfàbrega, el pebre negre i els filets d'anxova.
Anar al contingut