Pit de xai amb pèsols
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 quilo de pit de xai
- llard de porc o oli d'oliva
- 2 cebes mitjanes
- 2 tomàquets
- 1 dl de vi ranci
- 400 g de pèsols frescos
PREPARACIÓ
1. En una cassola de ferro colat amb una cullerada de llard de porc o d'oli d'oliva, enrossiu els talls de pit de xai salpebrats prèviament. Una vegada rossos, reserveu-los.
2. Traieu un xic de greix de la cassola i feu un sofregit de ceba i tomàquet ben concentrat.
3. Tot seguit, torneu-hi a posar el pit de xai, el vi ranci i deixeu que s'evapori.
4. A continuació, mulleu amb aigua o brou de vedella fins que cobreixi i deixeu coure lentament fins que sigui ben tou.
5. Els últims deu minuts de cocció afegiu els pèsols i deixeu coure uns minuts més. Provem de sal i ja es pot servir.
El pit de xai amb pèsols és una dels plats més primaverals de xai. Els pèsols acabats de collir i el xai que ha nascut durant l'hivern són dos productes de qualitat. EL pit ha davallat molt el seu consum en els últims anys i el podeu trobar a preus molts econòmics. Hi podeu afegir també una picada d'alls i ametlles o una mica de pebrot vermell al sofregit.
2. Traieu un xic de greix de la cassola i feu un sofregit de ceba i tomàquet ben concentrat.
3. Tot seguit, torneu-hi a posar el pit de xai, el vi ranci i deixeu que s'evapori.
4. A continuació, mulleu amb aigua o brou de vedella fins que cobreixi i deixeu coure lentament fins que sigui ben tou.
5. Els últims deu minuts de cocció afegiu els pèsols i deixeu coure uns minuts més. Provem de sal i ja es pot servir.
El pit de xai amb pèsols és una dels plats més primaverals de xai. Els pèsols acabats de collir i el xai que ha nascut durant l'hivern són dos productes de qualitat. EL pit ha davallat molt el seu consum en els últims anys i el podeu trobar a preus molts econòmics. Hi podeu afegir també una picada d'alls i ametlles o una mica de pebrot vermell al sofregit.