Pit de colomí i paté trufat

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Santi Colominas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Toc, Barcelona

INGREDIENTS

  • 8 pits de colomí
  • 4 fetges de colomí
  • 1 porro, 1 all
  • 1 tassa d'oli d'oliva
  • 1 copa de brandi
  • 150 ml de crema de llet
  • oli de tòfona
  • tòfona fresca
  • pinyons torrats
  • 1 got de garnatxa
  • formatge de tupí
  • cibulet
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer el paté, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el porro i l'all, tot ben picat.

Quan estiguin daurats, afegiu-hi els fetges de colomí tallats a daus, la sal i el pebre
i deixeu-ho coure un parell de minuts.

Seguidament, poseu-hi el brandi i la crema de llet, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

A continuació, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi l'oli de tòfona i la tòfona fresca ratllada i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Tot seguit, poseu la garnatxa en un cassó i deixeu-la coure a foc lent fins que quedi ben reduïda.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els pits de colomí, ja salpebrats, fins que quedin ben daurats.

I ja per acabar, feu una base de paté al centre del plat, poseu-hi els pits de colomí tallats a rodanxes a sobre, el formatge tupí al voltant i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat i uns quants pinyons.

Finalment, salseu-ho tot amb la garnatxa reduïda.
Anar al contingut