Pit de colomí i paté trufat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Santi Colominas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Toc, Barcelona
INGREDIENTS
- 8 pits de colomí
- 4 fetges de colomí
- 1 porro, 1 all
- 1 tassa d'oli d'oliva
- 1 copa de brandi
- 150 ml de crema de llet
- oli de tòfona
- tòfona fresca
- pinyons torrats
- 1 got de garnatxa
- formatge de tupí
- cibulet
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per fer el paté, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el porro i l'all, tot ben picat.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi els fetges de colomí tallats a daus, la sal i el pebre
i deixeu-ho coure un parell de minuts.
Seguidament, poseu-hi el brandi i la crema de llet, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
A continuació, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi l'oli de tòfona i la tòfona fresca ratllada i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, poseu la garnatxa en un cassó i deixeu-la coure a foc lent fins que quedi ben reduïda.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els pits de colomí, ja salpebrats, fins que quedin ben daurats.
I ja per acabar, feu una base de paté al centre del plat, poseu-hi els pits de colomí tallats a rodanxes a sobre, el formatge tupí al voltant i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat i uns quants pinyons.
Finalment, salseu-ho tot amb la garnatxa reduïda.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi els fetges de colomí tallats a daus, la sal i el pebre
i deixeu-ho coure un parell de minuts.
Seguidament, poseu-hi el brandi i la crema de llet, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
A continuació, poseu-ho tot en un bol, afegiu-hi l'oli de tòfona i la tòfona fresca ratllada i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Tot seguit, poseu la garnatxa en un cassó i deixeu-la coure a foc lent fins que quedi ben reduïda.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, salteu els pits de colomí, ja salpebrats, fins que quedin ben daurats.
I ja per acabar, feu una base de paté al centre del plat, poseu-hi els pits de colomí tallats a rodanxes a sobre, el formatge tupí al voltant i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat i uns quants pinyons.
Finalment, salseu-ho tot amb la garnatxa reduïda.