Pinya rostida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pinya te certes propietats digestives, per això resulta interessant prendre-la de postres després d'un àpat copiós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pinya

    2 llimes

    1 grapat cacauets torrats amb pela

    1 manat de menta

    1 beina de vainilla

    300 g nata 35%

    300 g de mató

    40 g sucre panela

    40 g mantega

    pebre negre

    gingebre

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem una pinya deixant la pela sencera. La reservem.
  2. En una olla exprés amb un litre d'aigua bullim el cor i les peles de la pinya. Hi afegim 1 manat de menta i una mica de gingebre ratllat. Ho bullim tot tres minuts i ho deixem reposar 1 hora.
  3. Colem la infusió que se n'obté i la posem a reduir al foc en un recipient. La reservem.
  4. Tallem la pinya a macedònia. La passem per la paella amb 40 g de mantega i la caramel·litzem amb 40 g de sucre panela. Hi afegim unes quantes gotes de llima i una mica de pebre negre.
  5. Posem la pinya en una safata i la cremem amb un bufador.
  6. Posem a bullir en un recipient 300 g de nata i hi afegim 1 beina de vainilla. Quan comenci a bullir, parem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
  7. Triturem en un morter un grapat de cacauets torrats. Els reservem.
  8. Posem en un got de túrmix 300 g de mató esmicolat. Hi afegim la nata infusionada i ho emulsionem amb unes quantes gotes de suc de llima i, si convé, aigua mineral.
  9. Ho servim en gots en què posarem dues cullerades del suc de la pinya reduït, els trossos de pinya caramel·litzats, els cacauets trossejats, unes fulles de menta  i la ratlladura de llima.
Anar al contingut