Pinya rostida amb beixamel de coco

 • Programa: Cuines amb Marc Ribas
 • Cuina: Gessamí Caramés
 • Dificultat: Baixa
 • Temps: Més d'una hora
 • Informació nutricional
  -Obre

  La pinya té propietats digestives, per això resulta ideal per prendre de postres després d'un àpat copiós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

 • Per a la pinya:

  1 pinya madura petita

  150 g sucre morè

  1 l aigua

  40 ml rom anyenc

  Anís en gra

  Mantega

   

  Per a la beixamel:

  50 g sucre morè

  35 g farina fluixa

  30 g mantega amb sal

  250 ml llet de coco

  Mitja branca de canyella

   

  Emplatat:

  Alfàbrega fresca

  Ametlla laminada ja torrada

  Sucre blanc

PREPARACIÓ

 1. Posarem un pot al foc amb un raig d'aigua (del litre que tenim mesurat i que necessitarem més tard), 150 g de sucre morè i anís en gra. Ho escalfem fins que el sucre es dissolgui.
 2. Quan ja estigui fos, posarem el líquid en una carmanyola de vidre juntament amb la resta del litre d'aigua i 40 ml de rom.
 3. Pelarem la pinya, li traurem la part estellosa i la tallarem en quatre rodelles amb un forat al mig que submergirem a dins la carmanyola durant 1 hora.
 4. Per fer la beixamel, posarem al foc 250 ml de llet de coco, mitja branca de canyella i 50 g de sucre morè que escalfarem.
 5. Per fer el roux, posarem en un altre pot 30 g de mantega que desfem. Després hi afegim 35 g de farina i la barregem fins que s'enrosseixi.
 6. Un cop està enrossida, colarem damunt del pot amb el roux la barreja de la llet de coco escalfada i ho integrem fins que agafi la textura de beixamel.  Després la posem en una mànega pastissera.
 7. Per rostir la pinya, posarem mantega a una paella i la desfem. Traurem de la carmanyola la pinya i l'eixuguem amb paper absorbent. La marquem a la paella a banda i banda, uns 10 minuts per cada una.
 8. Emplatarem posant la rodella de pinya, la beixamel per sobre i sucre blanc. Amb un bufador ho cremem.
 9. Per últim, hi posem ametlla laminada torrada i fulles d'alfàbrega fresca per sobre.
Anar al contingut