Pinya rostida amb beixamel de coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pinya té propietats digestives, per això resulta ideal per prendre de postres després d'un àpat copiós.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la pinya:

    1 pinya madura petita

    150 g sucre morè

    1 l aigua

    40 ml rom anyenc

    Anís en gra

    Mantega

     

    Per a la beixamel:

    50 g sucre morè

    35 g farina fluixa

    30 g mantega amb sal

    250 ml llet de coco

    Mitja branca de canyella

     

    Emplatat:

    Alfàbrega fresca

    Ametlla laminada ja torrada

    Sucre blanc

PREPARACIÓ

  1. Posarem un pot al foc amb un raig d'aigua (del litre que tenim mesurat i que necessitarem més tard), 150 g de sucre morè i anís en gra. Ho escalfem fins que el sucre es dissolgui.
  2. Quan ja estigui fos, posarem el líquid en una carmanyola de vidre juntament amb la resta del litre d'aigua i 40 ml de rom.
  3. Pelarem la pinya, li traurem la part estellosa i la tallarem en quatre rodelles amb un forat al mig que submergirem a dins la carmanyola durant 1 hora.
  4. Per fer la beixamel, posarem al foc 250 ml de llet de coco, mitja branca de canyella i 50 g de sucre morè que escalfarem.
  5. Per fer el roux, posarem en un altre pot 30 g de mantega que desfem. Després hi afegim 35 g de farina i la barregem fins que s'enrosseixi.
  6. Un cop està enrossida, colarem damunt del pot amb el roux la barreja de la llet de coco escalfada i ho integrem fins que agafi la textura de beixamel.  Després la posem en una mànega pastissera.
  7. Per rostir la pinya, posarem mantega a una paella i la desfem. Traurem de la carmanyola la pinya i l'eixuguem amb paper absorbent. La marquem a la paella a banda i banda, uns 10 minuts per cada una.
  8. Emplatarem posant la rodella de pinya, la beixamel per sobre i sucre blanc. Amb un bufador ho cremem.
  9. Per últim, hi posem ametlla laminada torrada i fulles d'alfàbrega fresca per sobre.
Anar al contingut