Pinya al vi ranci

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pinya té propietats digestives, per això resulta ideal per prendre de postres després d'un àpat copiósAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

     

    1 pinya

    500 ml de vi ranci

    200 ml de vermut negre

    100 g de sucre llustre

    Suc d'una llimona

    Pell d'una llimona

    Un canonet de canyella

    Menta

PREPARACIÓ

 

  1. Barregem en un pot 500 ml de vi ranci i 200 ml de vermut.
  2. Traiem el suc d'1 llimona i l'afegim al pot amb el vi. Hi afegim també la pell de la llimona i un canonet de canyella.
  3. Escalfem el vi i hi dissolem 100 g de sucre llustre sense deixar de remenar.
  4. Retirem el pot del foc i ho deixem temperar.
  5. Tallem un pinya a mida mossegada.
  6. Posem la pinya dins del vi endolcit. La deixem marinar a la nevera durant 3 dies.
  7. Traiem el tàper de la pinya marinada de la nevera i  colem el vi en un pot alt traient la beina de canyella i la pell de la llimona. Ho portem a refredar a la nevera.
  8. Posem el pot al foc i deixem reduir el vi fins que agafi textura de xarop. Ho deixem refredar.
  9. Servim la pinya en cassoletes amb el xarop per sobre i fulles de menta tallada.
Anar al contingut