Pintada amb mel i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Abad
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El molí dels fanals
- Informació nutricional -Obre
La pintada és una au rica en proteïnes d'alt valor biològic, i a diferencia d'altres aus sobresurt pel seu contingut en sodi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 2 pintades
- 1 copa de vi ranci
- suc de dues taronges
- 1 branca de canyella
- 2 cullerada de mel
- oli, sal i pebre
- Per a la guarnició:
- 1 mango
- 30 g de mantega
- 2 culleradeta de sucre
PREPARACIÓ
Per començar, talleu les pintades per la meitat, salpebreu-les, poseu-les en una safata, amaniu-les amb una mica d'oli i deixeu-les coure al forn durant 40 minuts a 80 graus.
A continuació, afegiu-hi el vi ranci, el suc de taronja, la canyella i la mel per sobre la pintada i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb una mica de mantega i sucre salteu el mango tallat a làmines.
I ja per acabar, emplateu la pintada, salseu-la amb el suc de la seva cocció i poseu-hi els talls de mango al costat.
A continuació, afegiu-hi el vi ranci, el suc de taronja, la canyella i la mel per sobre la pintada i deixeu-la coure al forn durant 20 minuts més.
Mentrestant, en una paella amb una mica de mantega i sucre salteu el mango tallat a làmines.
I ja per acabar, emplateu la pintada, salseu-la amb el suc de la seva cocció i poseu-hi els talls de mango al costat.