Pilota de lluç amb crancs de riu
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Torras
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Mirador del Montserrat, Santpedor
INGREDIENTS
- 400 g de carn de lluç
- 2 ous
- nou moscada
- sal
- pebre blanc
- 100 g de nata
- julivert
- fonoll
- 100 g de farina
- 1 gotet de vi blanc (varietat picapoll)
- 20 g de mantega
- 30 cl de brou de peix
- 30 cl de nata líquida
- sucre
- 16 crancs de riu
PREPARACIÓ
Per començar, foneu una mica de mantega en un cassó. Quan la mantega s'hagi desfet, afegiu-hi el vi i deixeu-lo reduir.
Després, incorporeu-hi el brou de peix i deixeu que agafi consistència. Finalment, poseu-hi la nata i el rovell d'ou.
A continuació, salpebreu el lluç, afegiu-hi nou moscada i clares d'ou i tritureu-ho. Incorporeu-hi julivert i fonoll picats i una mica de nata, i torneu-ho a triturar. Tot seguit, feu unes pilotes de lluç i bulliu-les en un cassó amb aigua, sal i una mica de farina.
Mentrestant, salteu els crancs en una paella amb oli.
Tot seguit, poseu la carn del cranc dins de la salsa i barregeu-ho.
I ja per acabar, emplateu les pilotes de lluç i cobriu-les amb la salsa. Poseu els caps de cranc per decorar el plat i gratineu-ho al forn.
Després, incorporeu-hi el brou de peix i deixeu que agafi consistència. Finalment, poseu-hi la nata i el rovell d'ou.
A continuació, salpebreu el lluç, afegiu-hi nou moscada i clares d'ou i tritureu-ho. Incorporeu-hi julivert i fonoll picats i una mica de nata, i torneu-ho a triturar. Tot seguit, feu unes pilotes de lluç i bulliu-les en un cassó amb aigua, sal i una mica de farina.
Mentrestant, salteu els crancs en una paella amb oli.
Tot seguit, poseu la carn del cranc dins de la salsa i barregeu-ho.
I ja per acabar, emplateu les pilotes de lluç i cobriu-les amb la salsa. Poseu els caps de cranc per decorar el plat i gratineu-ho al forn.