Pilota amb salsa
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 8 pilotetes de l'escudella
- 6 xampinyons de mida mitjana
- 1 copeta de vi negre
- 2 tomàquets de pera grossos
- 1 tassa de brou de l'escudella
- 1/2 culleradeta de farina
- bitxo
- sal
- pebre negre
PREPARACIÓ
Preparació: 10 minuts.
Cocció: 20 minuts.
1. Escaldeu els tomàquets amb aigua bullint durant 15 segons, i passeu-los immediatament a un bol d'aigua amb glaçons.
2. Talleu-los a quarts, peleu-los i traieu-los les llavors. Talleu la polpa a dauets.
3. Talleu el peu dels xampinyons i, amb un estri per fer boles, traieu la base del peu i la part de reticles negres. Traieu-los la primera capa de pell del cap amb la punta d'un ganivet petit i esmolat.
4. Fiqueu-los en un cassó amb un ditet d'aigua, sal i una fulleta de llorer, i tapeu-los. Feu-los bullir suaument.
5. Un cop ha bullit l'aigua, retireu el cassó del foc i ja teniu els xampinyons preparats per saltar-los o per guarnir una cassola. Si els guardeu en l'aigua que segreguen tapats i a la nevera, us poden aguantar fins i tot 2 dies.
Procediment 2 (3 minuts)
6. Escalfeu un raig d'oli d'oliva en una paella antiadherent. Fregiu-hi un bitxet petit i uns grans de pebre i, quan l'oli sigui calent, aboqueu-hi els xampinyons tallats a làmines.
7. Un minut més tard, afegiu-hi el tomàquet i salpebreu-ho. Coeu-ho a foc fort dos minuts.
8. Afegiu-hi la farina i fregiu-ho UN MOMENT.
9. Aboqueu-hi el vi i deixeu-ho reduir fins que s'hagi evaporat tot l'alcohol i la salsa sembli melmelada morada. Afegiu-hi el brou necessari per obtenir una textura de salsa, i poseu-ho al punt de sal.
10. Talleu la pilota a llenques de 1,5 cm d'ample. Marqueu-les a la planxa a foc viu per daurar-ne la superfície.
Emplateu els talls de pilota i salseu-los amb la salsa.
Cocció: 20 minuts.
1. Escaldeu els tomàquets amb aigua bullint durant 15 segons, i passeu-los immediatament a un bol d'aigua amb glaçons.
2. Talleu-los a quarts, peleu-los i traieu-los les llavors. Talleu la polpa a dauets.
3. Talleu el peu dels xampinyons i, amb un estri per fer boles, traieu la base del peu i la part de reticles negres. Traieu-los la primera capa de pell del cap amb la punta d'un ganivet petit i esmolat.
4. Fiqueu-los en un cassó amb un ditet d'aigua, sal i una fulleta de llorer, i tapeu-los. Feu-los bullir suaument.
5. Un cop ha bullit l'aigua, retireu el cassó del foc i ja teniu els xampinyons preparats per saltar-los o per guarnir una cassola. Si els guardeu en l'aigua que segreguen tapats i a la nevera, us poden aguantar fins i tot 2 dies.
Procediment 2 (3 minuts)
6. Escalfeu un raig d'oli d'oliva en una paella antiadherent. Fregiu-hi un bitxet petit i uns grans de pebre i, quan l'oli sigui calent, aboqueu-hi els xampinyons tallats a làmines.
7. Un minut més tard, afegiu-hi el tomàquet i salpebreu-ho. Coeu-ho a foc fort dos minuts.
8. Afegiu-hi la farina i fregiu-ho UN MOMENT.
9. Aboqueu-hi el vi i deixeu-ho reduir fins que s'hagi evaporat tot l'alcohol i la salsa sembli melmelada morada. Afegiu-hi el brou necessari per obtenir una textura de salsa, i poseu-ho al punt de sal.
10. Talleu la pilota a llenques de 1,5 cm d'ample. Marqueu-les a la planxa a foc viu per daurar-ne la superfície.
Emplateu els talls de pilota i salseu-los amb la salsa.