Picantó rostit i verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Benito Iranzo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Neri Hotel Restaurant, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 picantons
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet
- 1 cabeça d'alls
- 1 fulla de llorer
- pebre negre en gra
- 1 got d'aigua
- 50 g de xerès
- 50 g de porto
- sal
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu i talleu la ceba, la pastanaga i el tomàquet en làmines. Poseu-les al fons d'una safata per al forn, juntament amb els alls i la farigola. Salpebreu els picantons, unteu-los amb oli i poseu-los damunt la bresa de verdures, amb el pit cap amunt, i afegiu-hi un got d'aigua. Poseu-ho tot al forn, prèviament escalfat a 140 graus, durant 20 minuts. Tot seguit, afegiu als picantons el porto i el xerès i deixeu-ho al forn durant 20 minuts més, a una temperatura de 160 graus amb el gratinador perquè quedin ben daurats.
A continuació, reserveu els picantons, recolliu la bresa i el suc i coleu-ho amb un xinès. Poseu el suc en un cassó i deixeu que redueixi al foc, durant aproximadament 10 minuts, fins que ens en quedi una salsa.
Per fer l'acompanyament, peleu i talleu la pastanaga a daus, peleu i talleu la patata a daus, talleu les carxofes a quarts, netegeu les bledes i talleu-les.
Per una banda, en un cassó amb aigua bullint i sal, coeu les patates durant uns 7 minuts i reserveu-les. En un altre cassó, amb aigua bullint i sal, coeu-hi les pastanagues i les carxofes, per aquest ordre, uns segons, perquè ens quedin grenyals.
I mentrestant, en una paella salteu les bledes amb una mica d'oli.
I ja per acabar, serviu mig picantó en un plat amb les verdures al costat i la salsa pel damunt.
A continuació, reserveu els picantons, recolliu la bresa i el suc i coleu-ho amb un xinès. Poseu el suc en un cassó i deixeu que redueixi al foc, durant aproximadament 10 minuts, fins que ens en quedi una salsa.
Per fer l'acompanyament, peleu i talleu la pastanaga a daus, peleu i talleu la patata a daus, talleu les carxofes a quarts, netegeu les bledes i talleu-les.
Per una banda, en un cassó amb aigua bullint i sal, coeu les patates durant uns 7 minuts i reserveu-les. En un altre cassó, amb aigua bullint i sal, coeu-hi les pastanagues i les carxofes, per aquest ordre, uns segons, perquè ens quedin grenyals.
I mentrestant, en una paella salteu les bledes amb una mica d'oli.
I ja per acabar, serviu mig picantó en un plat amb les verdures al costat i la salsa pel damunt.