Picadillo
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a 2 persones:
- 200 g d'arròs llarg
- 400 g de carn picada de vedella
- 1 ceba de Figueres
- 1 pebrot verd llarg
- 2 grans d'all
- 1 copeta de vi sec
- 300 g de tomàquet triturat
- 60 g de panses de Corint
- 60 g d'olives verdes sense pinyol
- 60 g de tàperes
PREPARACIÓ
1. El primer que cal fer és coure l'arròs llarg, que necessita força aigua. Poseu-lo en una cassola gran i ompliu-la d'aigua, afegint-hi una mica de sal. Deixeu-ho bullir durant 3 minuts a foc fort, i després entre 20 i 25 minuts a foc lent.
2. Desfeu la carn picada i enrossiu-la a foc viu dins d'una cassola. Mentre això es cou, piqueu la ceba, els grans d'all i el pebrot verd. Afegiu la verdura a la carn i, quan estigui tot ben cuit, tireu una copa de vi i deixeu reduir.
3. Afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu que perdi l'acidesa perquè quedi reduït i concentrat. Llavors, tireu les olives verdes tallades en anelles i les panses de corint.
4. Quan hagin passat uns dos minuts, ja podeu afegir les tàperes, que deixareu coure un minut més. A continuació, traieu l'arròs i poseu-lo a l'escorredora perquè es refredi una mica.
Aquest plat s'acompanya d'un mojito.
2. Desfeu la carn picada i enrossiu-la a foc viu dins d'una cassola. Mentre això es cou, piqueu la ceba, els grans d'all i el pebrot verd. Afegiu la verdura a la carn i, quan estigui tot ben cuit, tireu una copa de vi i deixeu reduir.
3. Afegiu el tomàquet a la cassola i deixeu que perdi l'acidesa perquè quedi reduït i concentrat. Llavors, tireu les olives verdes tallades en anelles i les panses de corint.
4. Quan hagin passat uns dos minuts, ja podeu afegir les tàperes, que deixareu coure un minut més. A continuació, traieu l'arròs i poseu-lo a l'escorredora perquè es refredi una mica.
Aquest plat s'acompanya d'un mojito.