Picadillo a la habanera (Estofat de carn picada) - Cuba
- Programa: Karakia
- Cuina: Elsie Nuiry, Barcelona
INGREDIENTS
- 400 g de carn picada
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 2 alls
- 50 g d'olives
- 50 g de panses
- 30 g de tàperes
- 1/2 tassa de puré de tomàquet
- 1/2 de tassa de vi blanc sec
- 1 cullerada de vinagre
- sal i pebre
- oli d'oliva
- orenga
- comí
- llorer
PREPARACIÓ
Trinxeu la ceba i els pebrots i sofregiu-los. Després incorporeu-hi els alls matxucats i els tomàquets madurs ratllats. Deixeu que tot plegat continuï sofregint-se.
Salpebreu la carn picada i afegiu-la a la paella o cassola del sofregit. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i deixeu-ho coure, a foc lent, uns quants minuts. Condimenteu-ho amb una mica de comí i orenga mòlts i una fulla de llorer.
Un dels trucs de l'Elsie és afegir-hi, a més, pebre mòlt i un rajolí de vinagre per "fixar" els sabors. Remeneu de tant en tant per evitar que se us enganxi i afegiu a la cassola les panses, les olives, les tàperes i el puré de tomàquet (o concentrat de tomàquet).
Deixeu coure el picadillo uns 20 minuts i ja el podreu servir.
Si se us presenta més gent a casa, podeu "allargar" el plat amb unes quantes patates fregides tallades a daus, que podeu afegir a la cassola moments abans de servir el plat.
Salpebreu la carn picada i afegiu-la a la paella o cassola del sofregit. Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i deixeu-ho coure, a foc lent, uns quants minuts. Condimenteu-ho amb una mica de comí i orenga mòlts i una fulla de llorer.
Un dels trucs de l'Elsie és afegir-hi, a més, pebre mòlt i un rajolí de vinagre per "fixar" els sabors. Remeneu de tant en tant per evitar que se us enganxi i afegiu a la cassola les panses, les olives, les tàperes i el puré de tomàquet (o concentrat de tomàquet).
Deixeu coure el picadillo uns 20 minuts i ja el podreu servir.
Si se us presenta més gent a casa, podeu "allargar" el plat amb unes quantes patates fregides tallades a daus, que podeu afegir a la cassola moments abans de servir el plat.