Piatxonka farxirravànaia pa gómelsku (Fetge farcit a l'estil de Gómel) - Gómel, Bielorússia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Alena Shautsova i Natalia Scrypachova, el Vendrell

INGREDIENTS

  • 6 filets de fetge de vedella
  • 6 talls de cansalada
  • 2-3 cebes
  • 1 arrel de julivert (o 1 xirivia)
  • 1 pastanaga
  • farina
  • aigua
  • pebre negre
  • julivert
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Peleu i talleu a llunes grosses les cebes. Enrossiu-les en una paella amb una mica d'oli i reserveu-les.
Esteneu els talls de fetge sobre el marbre i colpegeu-los lleugerament, pels dos costats, amb una maceta de fusta perquè s'estovin. Salpebreu-los al vostre gust.
Poseu a sobre de cada bistec de fetge un tall de cansalada i una mica de ceba sofregida. Enrotlleu-los i tanqueu-los amb un escuradents perquè no es desfacin.
Passeu-los per farina i fregiu-los en una paella amb un rajolí d'oli fins que la farina sigui ben rossa. Després, poseu-los en una cassola.
Peleu i ratlleu la pastanaga i trossegeu l'arrel de julivert (o, si no en trobeu, una xirivia). Afegiu-ho a la cassola junt amb una branqueta de julivert i un got d'aigua i deixeu que faci xup-xup, durant uns 15-20 minuts, amb la cassola tapada. A mig coure, gireu els rotllets de fetge perquè quedin fets de tots dos costats.

Anar al contingut