Piatxonka farxirravànaia pa gómelsku (Fetge farcit a l'estil de Gómel) - Gómel, Bielorússia
- Programa: Karakia
- Cuina: Alena Shautsova i Natalia Scrypachova, el Vendrell
INGREDIENTS
- 6 filets de fetge de vedella
- 6 talls de cansalada
- 2-3 cebes
- 1 arrel de julivert (o 1 xirivia)
- 1 pastanaga
- farina
- aigua
- pebre negre
- julivert
- sal i oli
PREPARACIÓ
Peleu i talleu a llunes grosses les cebes. Enrossiu-les en una paella amb una mica d'oli i reserveu-les.
Esteneu els talls de fetge sobre el marbre i colpegeu-los lleugerament, pels dos costats, amb una maceta de fusta perquè s'estovin. Salpebreu-los al vostre gust.
Poseu a sobre de cada bistec de fetge un tall de cansalada i una mica de ceba sofregida. Enrotlleu-los i tanqueu-los amb un escuradents perquè no es desfacin.
Passeu-los per farina i fregiu-los en una paella amb un rajolí d'oli fins que la farina sigui ben rossa. Després, poseu-los en una cassola.
Peleu i ratlleu la pastanaga i trossegeu l'arrel de julivert (o, si no en trobeu, una xirivia). Afegiu-ho a la cassola junt amb una branqueta de julivert i un got d'aigua i deixeu que faci xup-xup, durant uns 15-20 minuts, amb la cassola tapada. A mig coure, gireu els rotllets de fetge perquè quedin fets de tots dos costats.
Esteneu els talls de fetge sobre el marbre i colpegeu-los lleugerament, pels dos costats, amb una maceta de fusta perquè s'estovin. Salpebreu-los al vostre gust.
Poseu a sobre de cada bistec de fetge un tall de cansalada i una mica de ceba sofregida. Enrotlleu-los i tanqueu-los amb un escuradents perquè no es desfacin.
Passeu-los per farina i fregiu-los en una paella amb un rajolí d'oli fins que la farina sigui ben rossa. Després, poseu-los en una cassola.
Peleu i ratlleu la pastanaga i trossegeu l'arrel de julivert (o, si no en trobeu, una xirivia). Afegiu-ho a la cassola junt amb una branqueta de julivert i un got d'aigua i deixeu que faci xup-xup, durant uns 15-20 minuts, amb la cassola tapada. A mig coure, gireu els rotllets de fetge perquè quedin fets de tots dos costats.