Piadina de col i formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 piadines
1/4 de col verda
500 ml de nata 35%
100 g formatge manxego
12,5 ml suc de llimona
4 ous
3 tomàquets (250 g tomàquet concasse)
Un gra d'all
Llorer
Pebre negre
Anacards
Vi blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Posem al foc un pot amb 500 ml de nata amb un pols de sal
- Espremem 1 llimona i en colem 12,5 ml sobre el pot de la nata. Ho posem al foc i ho retirem foc quan arrenqui el bull. Esperem 20 minuts per que es temperi.
- Posem la nata i la llimona infusionades en un drap sobre la malla fina a un bol i ho reservem a la nevera durant 24 hores.
- Fem la creu i escaldem 3 tomàquets en una olla amb aigua bullint. Tallem la cocció en un bol de vidre amb aigua i gel.
- Pelem els tomàquets.
- Escaldem 1/4 de col verda i tallem la cocció en un bol amb aigua i gel.
- Tallem els tomàquets a concassé els posem al foc en una cassola amb un raig d'oli, un gra d'all aixafat que fregarem pels fons de la cassola i una fulla de llorer.
- Ratllem en un bol 100 g de formatge manxego.
- Tallem la col a juliana i la salpebrem. Escalfem una paella amb un raig d'oli.
- Afegim el formatge ratllat a la col i ho reservem quan s'hagi desfet.
- Afegim un raig de vi blanc al sofregit i deixem evaporar l'alcohol.
- Batem 4 ous en un plat i els afegim al sofregit fent un remenat a foc fort. Ho reservem.
- Piquem un grapat d'anacards.
- Traiem el mascarpone de la nevera.
- Escalfem en una paella 1 piadina.
- Omplim la piadina amb la col, el remenat, el mascarpone i els anacards trinxats.