Peus de porc amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 peus de porc tallats pel mig
2 l de brou de porc concentrat
1 l de brou concentrat de gallina
300 g de patata per fregir
70 g d'ametlla crua
30 g de xocolata
25 avellanes torrades
25 ametlles torrades
5 cebes
3 tomàquets
3 taps de colatura d'anxova
2 bitxos secs
Un raig de vi ranci
Una fulla de llorer
10 boles de pebre negre
1 gra d'all
Brins de safrà
Ceps en conserva
Julivert
Farigola fresca
Sal grossa
PREPARACIÓ
- Cremem els pèls de 4 peus de porc tallats pel mig.
- Cobrim amb sal els peus de porc dins d'un tàper gros. Els tapem i els fiquem a la nevera durant 2 hores.
- Posem a escalfar un pot amb aigua mineral i preparem un bol amb aigua i gel.
- Tallem a la microbrunesa 5 cebes i les enrossim amb un raig d'oli OVE en una cassola.
- Escaldem, refredem al bol amb aigua i gel, pelem i tallem ben petits 3 tomàquets.
- Afegim a la ceba rossa un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim a la cassola el tomàquet, 1 fulla de llorer, 2 bitxos secs, 1 gra d'all aixafat i 10 boletes de pebre negre també aixafades. Ho deixem a foc lent durant 30 minuts.
- Traiem els peus de porc de la nevera i els deixem 30 minuts en remull en un tàper amb aigua mineral.
- Posem a reduir en un pot 2 l de brou de porc colat i desgreixat.
- Posem a remullar en un bol amb aigua mineral un pot de ceps en conserva durant 30 minuts.
- Escalfem 1 l de brou concentrat de gallina.
- Eixuguem els peus i els saltem amb la pell cap amunt en una cassola amb oli OVE.
- Afegim el sofregit a la cassola. Ho remenem.
- Hi afegim vi ranci.
- Afegim a la cassola el brou de porc reduït i el brou de gallina i julivert. Ho tapem i ho deixem a foc baix durant 4 hores, afegint-hi aigua si convé.
- Colem els bolets i els afegim a la cassola quan porti 3 hores 45 minuts de cocció, i els hi deixem coure 15 minuts més.
- Deixem obrir uns quants brins de safrà en una paella petita i els posem en un morter.
- Afegim al morter sal, 25 ametlles torrades, 25 avellanes torrades i 1 presa de xocolata. Ho piquem i ho afegim a la cassola. L'hi barregem i l'hi deixem bullint els últims 5 minuts de les 4 hores de cocció dels peus.
- Parem el foc i hi afegim més xocolata.
- Ho servim amb una mica de farigola per sobre.