Peus de porc amb tòfona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuiner: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 peus de porc tallats per la meitat
1 tòfona
3 kg de ceba
3 litres de brou de carn
3 tomàquets de sucar
250 ml de malbec
100 ml de vi ranci
5 g de pebre vermell fumat picant
2 fulles de llorer
1 presa de xocolata negra
1 gra all
1 branca de canyella
1 caiena
nou moscada
Ametlles
Pinyons
Julivert
Sal
Pebre negre
Oli OVE
Aigua mineral
PREPARACIÓ
- En una olla, hi posem aigua mineral freda i força sal, una fulla de llorer i els 4 peus de porc tallats per la meitat. Ho portem a ebullició.
- Un cop arrenca l'ebullició, aturem el foc, desescumem, traiem els peus i els reservem.
- Pelem la ceba i la tallem a la brunesa.
- A una cassola gran, hi posem oli OVE i l'escalfem.
- Aboquem la ceba a la cassola quan l'oli estigui calent. Ho remenem.
- Quan la ceba estigui enrossida, hi ratllem a sobre 3 tomàquets de penjar, ho salpebrem i ho coem fins que s'hagi enrossit tot.
- Escalfem en una cassola 3 litres de brou de carn.
- A la cassola on hem enrossit la ceba, hi fiquem un gra d'all i una fulla de llorer.
- Hi incorporem els peus de porc amb la pell cap amunt i ho remenem. Hi afegim 100 ml de vi ranci i 250 ml de vi malbec. Ho tornem a remenar fins que se n'evaporin els alcohols.
- Hi afegim 1 branca de canyella, la caiena, 5 g de pebre vermell fumat picant, 1 presa de xocolata negra i quatre ratlladures de nou moscada.
- Hi incorporem el brou de carn ja calent. Ho rectifiquem de sal i de pebre i deixem la cassola mig tapada fent xup-xup durant dues hores i mitja.
- Piquem un grapat d'ametlles, pinyons, julivert i una mica de sal.
- Afegim la picada a la cassola i ho remenem fins que es lligui. Hi aturem el foc.
- Ho servim amb la salsa i hi ratllem per sobre tòfona a discreció.