Anar a la navegació principal

Peus de porc amb tòfona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A  4 PERSONES

    4 peus de porc tallats per la meitat

    1 tòfona

    3 kg de ceba

    3 litres de brou de carn

    3  tomàquets de sucar

    250 ml de malbec

    100 ml de vi ranci

    5 g de pebre vermell fumat picant

    2 fulles de llorer

    1 presa de xocolata negra

    1 gra all

    1 branca de canyella

    1 caiena

    nou moscada

    Ametlles

    Pinyons

    Julivert

    Sal

    Pebre negre

    Oli OVE

    Aigua mineral

PREPARACIÓ

  1. En una olla, hi posem aigua mineral freda i força sal, una fulla de llorer i els 4 peus de porc tallats per la meitat. Ho portem a ebullició.
  2. Un cop arrenca l'ebullició, aturem el foc, desescumem, traiem els peus i els reservem.
  3. Pelem la ceba i la tallem a la brunesa.
  4. A una cassola gran, hi posem oli OVE i l'escalfem.
  5. Aboquem la ceba a la cassola quan l'oli estigui calent. Ho remenem.
  6. Quan la ceba estigui enrossida, hi ratllem a sobre 3 tomàquets de penjar, ho salpebrem i ho coem fins que s'hagi enrossit tot.
  7. Escalfem en una cassola 3 litres de brou de carn.
  8. A la cassola on hem enrossit la ceba, hi fiquem un gra d'all i una fulla de llorer.
  9. Hi incorporem els peus de porc amb la pell cap amunt i ho remenem. Hi afegim 100 ml de vi ranci i 250 ml de vi malbec. Ho tornem a remenar fins que se n'evaporin els alcohols.
  10. Hi afegim 1  branca de canyella, la caiena, 5 g de pebre vermell fumat picant, 1 presa de xocolata negra i quatre ratlladures de nou moscada.
  11. Hi incorporem el brou de carn ja calent. Ho rectifiquem de sal i de pebre i deixem la cassola mig tapada fent xup-xup durant dues hores i mitja.
  12. Piquem un grapat d'ametlles, pinyons, julivert i una mica de sal.
  13. Afegim la picada a la cassola i ho remenem fins que es lligui. Hi aturem el foc.
  14. Ho servim amb la salsa i hi ratllem per sobre tòfona a discreció.
Anar al contingut