Peus de porc amb sèpia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Olivet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bilbao, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 peus de porc
- 1 sèpia d'1,5 kg
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 1/2 pebrot vermell
- 1 got d'aigua
- 2 grans d'all
- oli d'oliva
- sal i pebre
- Per a la picada:
- ametlles, avellanes, l'estómac de la sèpia
- 1 got de vi blanc
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu els alls laminats i la ceba picada durant uns 10 minuts.
Després, afegiu-hi el tomàquet, pelat i tallat a dauets, i el pebrot, tallat a trossos, i sofregiu-ho durant 10 minuts més. Seguidament, poseu-hi la sèpia tallada a trossos grossos, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant 30 minuts.
Per fer la picada, poseu en un bol l'estómac de la sèpia, les ametlles, les avellanes i el vi blanc, i tritureu-ho tot amb el morter fins que tingueu una crema ben fina.
A continuació, afegiu els peus de porc, tallats per la meitat, i la picada al cassó de la sèpia i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts més.
I ja ho podeu emplatar.
Després, afegiu-hi el tomàquet, pelat i tallat a dauets, i el pebrot, tallat a trossos, i sofregiu-ho durant 10 minuts més. Seguidament, poseu-hi la sèpia tallada a trossos grossos, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i pebre, tapeu el cassó i deixeu-ho coure durant 30 minuts.
Per fer la picada, poseu en un bol l'estómac de la sèpia, les ametlles, les avellanes i el vi blanc, i tritureu-ho tot amb el morter fins que tingueu una crema ben fina.
A continuació, afegiu els peus de porc, tallats per la meitat, i la picada al cassó de la sèpia i deixeu-ho coure tot junt durant 20 minuts més.
I ja ho podeu emplatar.