Peus de porc amb salsa picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilacióAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 peus de porc tallats per la meitat
1 fulla de llorer
5 g de pebre vermell fumat picant
1 gra d all
1 got d'aigua
3 l de brou de carn
500 g de sofregit de ceba i tomàquet molt enrossit (75% ceba 25% tomàquet)
1/4 de canonet de canyella
70 g de xocolata negra
Nou moscada
Gingebre fresc
2 cullerades de mostassa de Dijon
2 bitxos de Caiena
250 ml de vi ranci
100 ml de vi del Priorat
Oli OVE
Sal
Pebre negre
25 g d'ametlles torrades
25 g pinyons
10 fulles de julivert
10 fulles de coriandre
Sal
Suc de llima
1 cullerada petita de salsa de tabasco
PREPARACIÓ
- Ens assegurem que els peus no tinguin pèls, i si en tenen, els cremarem amb un encenedor, un bufador o amb la flama del gas.
- Blanquegem els peus de porc en una olla amb aigua freda, llorer i força sal.
- Quan arrenca el bull, aturem el foc.
- Posem una cassola al foc amb oli OVE.
- Tallem un gra d'all a làmines i el posem a la cassola.
- Hi afegim 5 grams de pebre vermell fumat picant.
- Hi afegim un got d'aigua a la cassola perquè s'ofegui el pebre i no es cremi.
- Posem a escalfar 3 litres de brou de carn.
- Incorporem 500 g de sofregit amb molta ceba i poc tomàquet amb una fulla de llorer i els peus de porc amb la pell cap amunt. Afegim a la cassola 250 ml de vi ranci i100 ml de vi negre del Priorat (o un vi negre potent). Hi posem 70g de xocolata negra esmicolada i 1/4 de canonet de canyella. Hi afegim una mica de nou moscada ratllada, dues cullerades de mostassa de Dijon i dos bitxos de Caiena. Hi posem sal i ho integrem tot.
- Afegim a la cassola els 3 litres de brou de carn. Mig tapem la cassola i deixem que faci xup-xup durant 3 hores.
- Fem una picada amb 25 g d'ametlles torrades, 25 g de pinyons, 10 fulles de julivert, 10 fulles de coriandre i unes gotes de suc de llima. Hi afegim 1 cullerada petita de salsa de tabasco, sal i pebre negre.
- Afegim la picada a la cassola i ho lliguem tot.
- Ratllem gingebre per sobre de la cassola.