Peus de porc amb nous
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 peus de porc
3 l brou de porc
400 g sofregit de ceba
6 tomacons
6 nous
Pebre vermell fumat dolç
Xocolata del 70%
Nou moscada
Anís estrellat
Bitxo fresc
Pa torrat
Gingebre
Canyella
Pinyons
Julivert
Ratafia
Llorer
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Blanquegem els peus de porc (millor si podeu triar peus de la part de davant): els socarrimem i els posem en aigua i una fulla de llorer. Quan arrenqui el bull, ja podem descartar l'aigua i repetim l'operació amb aigua nova. Quan torna a arrencar el bull, els colem i ja els tindrem blanquejats.
- Escalfem el sofregit de ceba que ja tenim fet. Hi afegim els tomacons que ratllarem.
- Quan els tomacons perden color, hi afegim les espècies: un anís estrellat, mig canonet de canyella, nou moscada, dos bitxos frescos, llorer, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho ofeguem amb un bon raig de ratafia.
- Hi afegim dues pastilles de xocolata del 70% i deixem que es desfaci.
- Hi incorporem els peus, amb la part de la pell que quedi a la part de dalt, i hi aboquem el brou de porc, que ja tindrem calent. Ho mig tapem, ho deixem amb el foc al mínim i que faci xup-xup durant tres hores. Fem una picada amb nous, julivert, pinyons, pa torrat, pebre, sal, i ho piquem a mitja finor.
- Ho incorporem a la cassola i, com tot guisat, millora d'un dia per l'altre.
- Ho emplatem amb una mica de gingebre, que ratllem al moment.