Peus de porc amb nous

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els peus de porc són pobres en greixos i rics en col·lagen, una proteïna de fàcil assimilació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc

    3 l brou de porc

    400 g sofregit de ceba

    6 tomacons

    6 nous

    Pebre vermell fumat dolç

    Xocolata del 70%

    Nou moscada

    Anís estrellat

    Bitxo fresc

    Pa torrat

    Gingebre

    Canyella

    Pinyons

    Julivert

    Ratafia

    Llorer

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Blanquegem els peus de porc (millor si podeu triar peus de la part de davant): els socarrimem i els posem en aigua i una fulla de llorer. Quan arrenqui el bull, ja podem descartar l'aigua i repetim l'operació amb aigua nova. Quan torna a arrencar el bull, els colem i ja els tindrem blanquejats.
  2. Escalfem el sofregit de ceba que ja tenim fet. Hi afegim els tomacons que ratllarem.
  3. Quan els tomacons perden color, hi afegim les espècies: un anís estrellat, mig canonet de canyella, nou moscada, dos bitxos frescos, llorer, una cullerada de pebre vermell fumat dolç i ho ofeguem amb un bon raig de ratafia.
  4. Hi afegim dues pastilles de xocolata del 70% i deixem que es desfaci.
  5. Hi incorporem els peus, amb la part de la pell que quedi a la part de dalt, i hi aboquem el brou de porc, que ja tindrem calent. Ho mig tapem, ho deixem amb el foc al mínim i que faci xup-xup durant tres hores. Fem una picada amb nous, julivert, pinyons, pa torrat, pebre, sal, i ho piquem a mitja finor.
  6. Ho incorporem a la cassola i, com tot guisat, millora d'un dia per l'altre.
  7. Ho emplatem amb una mica de gingebre, que ratllem al moment.
Anar al contingut