Peus de porc amb naps negres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carme Ventura
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Siqués "Cal Parent", Besalú
INGREDIENTS
- 2 peus de porc partits per la meitat
- 4 cebes de Figueres mitjanes
- 1 tomàquet
- 1 pastanaga
- 300 g de naps negres
- 1 clau d'espècia
- 1 branquilló de farigola
- 1 fulla de llorer
- 6 grans de pebre negre
- 1 copa de vi blanc sec
- 150 g de farina
- oli
- sal Per a la picada:
- un polsim de sal
- dues cullerades d'oli d'oliva
- ametlles torrades
- avellanes torrades
- 2 galetes
- all i julivert
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu els peus de porc en una olla amb aigua, pastanaga, ceba amb un clau d'espècia clavat i tomàquet.
Després tritureu les verdures d'haver bullit els peus de porc i reserveu-ne el brou. A continuació, enfarineu els peus de porc i fregiu-los en una paella amb oli calent. Mentrestant, enfarineu els naps negres tallats, que prèviament haureu bullit amb aigua i sal, i fregiu-los en una altra paella amb oli calent. Per fer el sofregit, poseu l'oli d'haver fregit els peus de porc en una cassola i incorporeu-hi una mica d'oli d'haver fregit els naps negres. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi la ceba filetejada, una mica de vi blanc i dues cullerades de farina, i barregeu-ho. Per fer la picada, poseu les galetes, les ametlles, les avellanes, un polsim de sal, l'all i el julivert en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi una mica d'oli. Després incorporeu una mica de brou d'haver bullit els naps, una mica de brou d'haver bullit els peus de porc i les verdures triturades a la cassola. Afegiu-hi també els peus de porc i els naps negres. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Després incorporeu-hi la picada. Podeu acabar el plat de dues maneres: o el deixeu coure 5 minuts més a la cassola o el gratineu una mica al forn.
Després tritureu les verdures d'haver bullit els peus de porc i reserveu-ne el brou. A continuació, enfarineu els peus de porc i fregiu-los en una paella amb oli calent. Mentrestant, enfarineu els naps negres tallats, que prèviament haureu bullit amb aigua i sal, i fregiu-los en una altra paella amb oli calent. Per fer el sofregit, poseu l'oli d'haver fregit els peus de porc en una cassola i incorporeu-hi una mica d'oli d'haver fregit els naps negres. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi la ceba filetejada, una mica de vi blanc i dues cullerades de farina, i barregeu-ho. Per fer la picada, poseu les galetes, les ametlles, les avellanes, un polsim de sal, l'all i el julivert en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi una mica d'oli. Després incorporeu una mica de brou d'haver bullit els naps, una mica de brou d'haver bullit els peus de porc i les verdures triturades a la cassola. Afegiu-hi també els peus de porc i els naps negres. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Després incorporeu-hi la picada. Podeu acabar el plat de dues maneres: o el deixeu coure 5 minuts més a la cassola o el gratineu una mica al forn.