Peus de porc amb naps negres

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carme Ventura
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Siqués "Cal Parent", Besalú

INGREDIENTS

  • 2 peus de porc partits per la meitat
  • 4 cebes de Figueres mitjanes
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • 300 g de naps negres
  • 1 clau d'espècia
  • 1 branquilló de farigola
  • 1 fulla de llorer
  • 6 grans de pebre negre
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 150 g de farina
  • oli
  • sal Per a la picada:
  • un polsim de sal
  • dues cullerades d'oli d'oliva
  • ametlles torrades
  • avellanes torrades
  • 2 galetes
  • all i julivert

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu els peus de porc en una olla amb aigua, pastanaga, ceba amb un clau d'espècia clavat i tomàquet.
Després tritureu les verdures d'haver bullit els peus de porc i reserveu-ne el brou. A continuació, enfarineu els peus de porc i fregiu-los en una paella amb oli calent. Mentrestant, enfarineu els naps negres tallats, que prèviament haureu bullit amb aigua i sal, i fregiu-los en una altra paella amb oli calent. Per fer el sofregit, poseu l'oli d'haver fregit els peus de porc en una cassola i incorporeu-hi una mica d'oli d'haver fregit els naps negres. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi la ceba filetejada, una mica de vi blanc i dues cullerades de farina, i barregeu-ho. Per fer la picada, poseu les galetes, les ametlles, les avellanes, un polsim de sal, l'all i el julivert en un morter, i piqueu-ho. Després afegiu-hi una mica d'oli. Després incorporeu una mica de brou d'haver bullit els naps, una mica de brou d'haver bullit els peus de porc i les verdures triturades a la cassola. Afegiu-hi també els peus de porc i els naps negres. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure durant uns 30 minuts. Després incorporeu-hi la picada. Podeu acabar el plat de dues maneres: o el deixeu coure 5 minuts més a la cassola o el gratineu una mica al forn.
Anar al contingut