Peus de porc amb mostassa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Solà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 peus de porc
  • 1 bitxo
  • 2 fulles de llorer
  • oli
  • pa ratllat
  • formatge de Maó ratllat
  • Per a la vinagreta de mostassa:
  • 2 pastanagues
  • 1 pebrot vermell i 1 pebrot verd
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 1/2 ceba
  • 2 cullerades de mostassa antiga
  • 2 cullerades de mostassa en grà
  • 1 culleradeta de pebre blanc i una de pebre negre
  • 1/4 de l d'oli de gira-sol
  • 1/2 l del brou de bullir els peus
  • 1 tasseta de vinagre balsàmic
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a l'olla a pressió una mica d'oli, els peus de porc, la sal, el llorer, el bitxo i ompliu l'olla d'aigua fins que els peus de porc quedin coberts.
Deixeu-ho coure tapat durant uns 40 minuts.

Per fer la salsa, poseu en un bol els pebrots verds i vermells picats, la pastanga picada, la ceba picada, el brou, l'oli d'oliva, el julivert, el pebre negre, el pebre blanc, la mostassa antiga, la mostassa en gra i l'all picat. Tritureu-ho tot amb l'ajuda d'un túrmix. Després, afegiu-hi el vinagre balsàmic i remeneu-ho.

A continuació, poseu els peus de porc en una cassola i cobriu-los completament amb la salsa, poseu-hi per sobre el formatge ratllat i el pa ratllat, i gratineu-ho al forn durant uns 9 minuts. Podeu guarnir el plat amb una mica de julivert.
Anar al contingut