Peus de porc amb mostassa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Solà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 peus de porc
- 1 bitxo
- 2 fulles de llorer
- oli
- pa ratllat
- formatge de Maó ratllat
- Per a la vinagreta de mostassa:
- 2 pastanagues
- 1 pebrot vermell i 1 pebrot verd
- 1 gra d'all
- julivert
- 1/2 ceba
- 2 cullerades de mostassa antiga
- 2 cullerades de mostassa en grà
- 1 culleradeta de pebre blanc i una de pebre negre
- 1/4 de l d'oli de gira-sol
- 1/2 l del brou de bullir els peus
- 1 tasseta de vinagre balsàmic
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a l'olla a pressió una mica d'oli, els peus de porc, la sal, el llorer, el bitxo i ompliu l'olla d'aigua fins que els peus de porc quedin coberts.
Deixeu-ho coure tapat durant uns 40 minuts.
Per fer la salsa, poseu en un bol els pebrots verds i vermells picats, la pastanga picada, la ceba picada, el brou, l'oli d'oliva, el julivert, el pebre negre, el pebre blanc, la mostassa antiga, la mostassa en gra i l'all picat. Tritureu-ho tot amb l'ajuda d'un túrmix. Després, afegiu-hi el vinagre balsàmic i remeneu-ho.
A continuació, poseu els peus de porc en una cassola i cobriu-los completament amb la salsa, poseu-hi per sobre el formatge ratllat i el pa ratllat, i gratineu-ho al forn durant uns 9 minuts. Podeu guarnir el plat amb una mica de julivert.
Deixeu-ho coure tapat durant uns 40 minuts.
Per fer la salsa, poseu en un bol els pebrots verds i vermells picats, la pastanga picada, la ceba picada, el brou, l'oli d'oliva, el julivert, el pebre negre, el pebre blanc, la mostassa antiga, la mostassa en gra i l'all picat. Tritureu-ho tot amb l'ajuda d'un túrmix. Després, afegiu-hi el vinagre balsàmic i remeneu-ho.
A continuació, poseu els peus de porc en una cassola i cobriu-los completament amb la salsa, poseu-hi per sobre el formatge ratllat i el pa ratllat, i gratineu-ho al forn durant uns 9 minuts. Podeu guarnir el plat amb una mica de julivert.