Peu de porc farcit amb ceps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Pallàs
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Big Ben, Golmés (Lleida)
INGREDIENTS
- 8 peus de porc
- 300 g de ceba
- 3 claus d'espècie
- 30 ml de ratafia
- 600 g de ceps
- 1 fulla de llorer
- 20 g de tòfona
- concentrat de tomàquet
- 2 pastanagues
- sal
- pebre negre
- 100 ml de conyac
- 1 all
- oli d'oliva
- mantellina
- pell de taronja picada fina
- pebre negre en gra
- pebre de Jamaica
- farigola
- 1 canó de canyella
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu els peus de porc i bulliu-los en un cassó amb aigua, llorer, ceba, claus, pebre negre, pebre de Jamaica, farigola i pastanaga.
A continuació, enrossiu l'all picat en una paella amb oli. Afegiu-hi el ceps, la pell de taronja picada, la tòfona, el conyac i la ratafia. Remeneu-ho i deixeu-ho coure fins que els ceps hagin absorvit el licor. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i incorporeu-hi una mica de canyella. Tot seguit, folreu un motlle amb la mantellina. Poseu-hi la meitat d'un peu de porc, el farcit de ceps i l'altre meitat del peu de porc. Emboliqueu-ho i deixeu-ho daurar al forn. Per fer la salsa, coleu l'aigua amb la que heu bullit els peus de porc, escalfeu-la en un cassó i afegiu-hi el concentrat de tomàquet. Remeneu-ho i deixeu-ho reduir. I ja, per acabar, emplateu els peus de porc i salsegeu-ho. Podeu decorar el plat amb una reducció de ratafia i una mica de sal maldon.
A continuació, enrossiu l'all picat en una paella amb oli. Afegiu-hi el ceps, la pell de taronja picada, la tòfona, el conyac i la ratafia. Remeneu-ho i deixeu-ho coure fins que els ceps hagin absorvit el licor. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre, i incorporeu-hi una mica de canyella. Tot seguit, folreu un motlle amb la mantellina. Poseu-hi la meitat d'un peu de porc, el farcit de ceps i l'altre meitat del peu de porc. Emboliqueu-ho i deixeu-ho daurar al forn. Per fer la salsa, coleu l'aigua amb la que heu bullit els peus de porc, escalfeu-la en un cassó i afegiu-hi el concentrat de tomàquet. Remeneu-ho i deixeu-ho reduir. I ja, per acabar, emplateu els peus de porc i salsegeu-ho. Podeu decorar el plat amb una reducció de ratafia i una mica de sal maldon.